Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

eerste monteur mechatronica

Zo zorg je er volledig zelfstandig voor dat deze belangrijke (productie-) machinesΒ optimaal blijven presteren. Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de mbo-opleiding eerste monteur mechatronica bij Technova College? Lees dan verder.

Eerste monteur mechatronica

DE OPLEIDING EERSTE MONTEUR MECHATRONICA IS IETS VOOR JOU ALS:

βœ“ je een praktische instelling hebt;

βœ“ je nauwkeurig kan werken;

βœ“ je goed kunt plannen en organiseren;

βœ“ je dienstverlenend en klantgericht bent.

OVER DE OPLEIDING EERSTE MONTEUR MECHATRONICA

Tijdens de opleiding eerste monteur mechatronica leer je hoe je machines moet bouwen en onderhouden. Je weet hoe je de onderdelen van apparatuur en machines maakt, monteert en inbouwt. Jij stelt de machines in en ziet erop toe dat ze naar behoren functioneren. Onder jouw toeziend oog werken machines allemaal optimaal.

We zorgen ervoor dat je een goede theoretische basis hebt. Je leert over metaaltechniek, besturingstechniek en elektrotechniek. 

Uiteraard duiken we ook de praktijk in! Je maakt tijdens de opleiding uitgebreid kennis met het bouwen en onderhouden van machines. Voorbeelden van praktijkopdrachten waar studenten van de opleiding eerste monteur mechatronica aan werken, zijn lasrobots en bewerkings- en verpakkingsmachines. 

BBL-OPLEIDING

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF: OPLEIDINGSBEDRIJF METAAL

Voor BBL-opleidingen in de metaal- en mechatronicabranche, zoals de opleiding eerste monteur mechatronica, werkt Technova College samen met het OpleidingsBedrijf Metaal (OBM).

Je gaat twee dagen per week naar school, waarbij je afwisselend zowel theorie- als praktijkvakken krijgt. De andere dagen ga je werken bij een leerbedrijf. Samen bieden we je uitgebreide begeleiding. Je slagingskans wordt hiermee aanzienlijk vergroot. 

In de laatste fase van je mbo-3 opleiding ga je 1 dag per week naar school en ga jij je verder verdiepen in het bedrijf waar je werkt. 

Het OBM helpt je, als dat nodig is, bij het vinden van een leerbaan. Het is ook mogelijk om extra branchediploma’s te behalen, zoals VCA en NIL-Lassen.

Duur van de opleiding

De opleiding tot eerste monteur mechatronica van Technova College duurt 3 jaar. Heb je de opleiding monteur mechatronica niveau 2 afgerond? Dan duurt deze opleiding nog maar 2 jaar.

JOUW CARRIÈRE NA DE mbo-OPLEIDING EERSTE MONTEUR MECHATRONICA

Als eerste monteur mechatronica kun je zelfstandig aan de slag bij diverse soorten bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven in de machine-industrie, apparatenbouw of bij metaalbedrijven. Je werkt binnen het bedrijf en bouwt machines door onderdelen te plaatsen en installeren op een chassis (de basisconstructie). Daarna sluit je de onderdelen aan. Deze onderdelen krijg je meestal aangeleverd of je maakt ze zelf.

Aan de hand van werktekeningen, schema’s en opdrachten ga je aan de slag met het bouwen van onderdelen of een complete machine. Dit varieert van liften, plaatsings- en sorteermachines tot lasrobots en volautomatische machines. Daarnaast voer je herstel- en onderhoudswerkzaamheden uit in de werkplaats of op locatie.

In dit beroep los je vaak technische problemen op. Dit kun je zelfstandig, maar meestal werk je samen met collega’s.

DOORLEREN NA DE OPLEIDING EERSTE MONTEUR MECHATRONICA

Met je diploma eerste monteur mechatronica op zak wacht er een afwisselende baan als zelfstandig eerste monteur op jou. Ben je nog niet uitgeleerd? Je kunt doorleren tot Technicus Engineering of Technicus Mechatronica

WAAROM DE OPLEIDING EERSTE MONTEUR MECHATRONICA OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

 

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding eerste monteur mechatronica het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info