Monteur mechatronica - Ede

Eerste monteur mechatronica (BBL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij hebt technisch inzicht, bent praktisch ingesteld en weet van aanpakken. Je werkt graag in een team en voert je werk nauwkeurig uit.

De opleiding Eerste Monteur Mechatronica

Tijdens de opleiding staat het installeren, in bedrijf stellen en (gedeeltelijk) opleveren van installaties en industrieel geautomatiseerde installaties centraal. Het construeren, monteren en onderhouden van (eenvoudige) werkbouwtuigkundige constructies is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je leert verbindingstechnieken toepassen, zoals lastechnieken, snijbranden en metaalbewerkingstechnieken. Je raakt bedreven in het lezen en maken van werktekeningen. Op basis van werktekeningen, instructies en schema’s voer je als eerste monteur mechatronica opdrachten zelfstandig en in teamverband uit. Je werkt mee aan het bouwen van complexe machines, liften of elementen daarvan. Je leert machines en producten uitvoerig te testen en te controleren en je verricht reparatiewerkzaamheden. Met deze opleiding word jij een professional  in het maken, onderhouden en bijstellen van machines en installaties. 

Jouw carrière

Je kunt aan de slag als eerste monteur mechatronica bij bedrijven in de machine-industrie, apparatenbouw of bij metaalbedrijven. In dit beroep los je vaak technische problemen op. Soms alleen, maar meestal samen met collega’s. Je werkt binnen het bedrijf en bouwt machines door onderdelen te plaatsen en installeren op een chassis (de basisconstructie). Daarna sluit je de onderdelen aan. Deze onderdelen krijg je meestal aangeleverd of je maakt ze zelf. Aan de hand van werktekeningen, schema’s en opdrachten ga je aan de slag met het bouwen van onderdelen of een complete machine. Dit varieert van liften tot plaatsing- en sorteermachines tot lasrobots en volautomatische machines. Daarnaast voer je herstel- en onderhoudswerkzaamheden uit, in de werkplaats of op locatie.

Deze opleiding duurt 2 jaar als je de opleiding Monteur Mechatronica niveau 2 hebt afgerond.

 

Bijsluiter