Opleidingen

Eerste monteur mechatronica (BOL) - Ede

Aanmelden

Machines kennen voor jou als eerste Monteur Mechatronica straks geen geheimen meer. Na deze opleiding weet jij precies hoe je ze moet bouwen, onderhouden en repareren. Zo zorg je er volledig zelfstandig voor dat deze belangrijke (productie-) machines optimaal blijven presteren. Iets voor jou? De opleiding tot eerste monteur mechatronica van het Technova College duurt 3 jaar. Heb je de opleiding monteur mechatronica niveau 2 afgerond? Dan duurt deze opleiding nog maar 2 jaar.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de BOL-opleiding eerste monteur mechatronica aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BOL-opleiding eerste monteur mechatronica is iets voor jou als:

✓ je een praktische instelling hebt;

✓ je nauwkeurig kan werken;

✓ je goed kunt plannen en organiseren;

✓ je dienstverlenend en klantgericht bent.

Over de BOL-opleiding eerste monteur mechatronica

Tijdens de BOL-opleiding eerste monteur mechatronica leer je hoe je machines moet bouwen en onderhouden. Je weet hoe je de onderdelen van apparatuur en machines maakt, monteert en inbouwt. Jij stelt de machines in en ziet erop toe dat ze naar behoren functioneren. Onder jouw toeziend oog werken machines allemaal optimaal.

We zorgen ervoor dat je een goede theoretische basis hebt. Je leert over metaaltechniek, besturingstechniek en elektrotechniek. 

Uiteraard duiken we ook de praktijk in! Je maakt tijdens de opleiding uitgebreid kennis met het bouwen en onderhouden van machines. Voorbeelden van praktijkopdrachten waar studenten van de BOL-opleiding eerste monteur mechatronica aan werken, zijn lasrobots en bewerkings- en verpakkingsmachines. 

Jouw carrière na de opleiding eerste monteur mechatronica

Als eerste monteur mechatronica kun je zelfstandig aan de slag bij diverse soorten bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven in de machine-industrie, apparatenbouw of bij metaalbedrijven. Je werkt binnen het bedrijf en bouwt machines door onderdelen te plaatsen en installeren op een chassis (de basisconstructie). Daarna sluit je de onderdelen aan. Deze onderdelen krijg je meestal aangeleverd of je maakt ze zelf.

Aan de hand van werktekeningen, schema’s en opdrachten ga je aan de slag met het bouwen van onderdelen of een complete machine. Dit varieert van liften, plaatsings- en sorteermachines tot lasrobots en volautomatische machines. Daarnaast voer je herstel- en onderhoudswerkzaamheden uit in de werkplaats of op locatie.

In dit beroep los je vaak technische problemen op. Dit kun je zelfstandig, maar meestal werk je samen met collega’s.

Doorleren na de BOL-opleiding eerste monteur mechatronica

Met je diploma eerste monteur mechatronica op zak wacht er een afwisselende baan als zelfstandig eerste monteur op jou. Ben je nog niet uitgeleerd? Je kunt doorleren tot Technicus Engineering of Technicus Mechatronica. 

Waarom de BOL-opleiding eerste monteur mechatronica op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als eerste monteur mechatronica?

Schrijf je dan in voor de BOL-opleiding eerste monteur mechatronica op het Technova College.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de BOL-opleiding eerste monteur mechatronica het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.