Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

fotograaf

Werken voor media, reclamebureaus of voor jezelf? Richt je je op bruiloften of juist op zakelijke evenementen? Je hebt een passie voor fotografie of video, maar je bent ook ondernemend, creatief, eigenzinnig en klantgericht. Je kunt omgaan met tijdsdruk en hebt een proactieve houding.
  • prachtig nieuw, modern schoolgebouw
  • mooie, innovatieve werkplaats
  • grote, lichte studio en nieuwste apparatuur
  • individueel onderwijs en begeleiding

OVER DE OPLEIDING FOTOGRAAF

Tijdens deze opleiding maak je uitgebreid kennis met het vak fotografie en het filmen met een spiegelreflexcamera. Je leert het vak het beste door het veel te doen: dus oefen je het fotograferen volop tijdens praktijkopdrachten in de studio en daarbuiten. Er is veel aandacht voor het maken van foto’s. 

Maar, het is meer dan het maken van een foto. Je leert hoe je een concept bedenkt en jouw ideeΓ«n omzet in een goede fotoserie. Bij het vak vormgeving leer je wat, hoe Γ©n waarom je iets fotografeert. Naast het maken van beeld, is ook de techniek belangrijk: welke camera gebruik je, welk objectief, hoe stel je de camera goed in en hoe gebruik je licht? 

Ook leer je beelden te bewerken met softwareprogramma’s zoals bijvoorbeeld Photoshop. Omdat je als fotograaf vaak met mensen te maken hebt, werk je aan je sociale vaardigheden. Ook volg je tijdens deze fotografie opleiding het vak bedrijfskunde. Daarin leer je alles wat je moet weten als je ondernemer (freelance fotograaf) wilt worden.

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

JOUW CARRIÈRE ALS FOTOGRAAF 

Leg belangrijke momenten vast en voorzie klanten van prachtig beeldmateriaal. Als fotograaf heb je een breed werkterrein. Je werkt bijvoorbeeld voor kranten en tijdschriften, voor reclamebureaus of rechtstreeks voor bedrijven. Je kunt je ook focussen op bruids- of portretfotografie. Je kunt ook aan de slag in een webshop voor fotografie. Na de opleiding fotografie kun je doorstuderen aan het hbo, bijvoorbeeld aan de Kunstacademie.

WAAROM DEZE OPLEIDING OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

BEPERKT AANTAL OPLEIDINGSPLAATSEN BESCHIKBAAR (NUMERUS FIXUS)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2024-2025 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 50 (2 x 25). Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen, een beperkte opleidingscapaciteit en de arbeidsmarkt. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren we een wachtlijst van 50 plaatsen.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info