Fotograaf (BOL) - Ede

Iets voor jou?

Jij hebt niet alleen passie voor fotografie of video, maar je bent ook creatief, ondernemend, eigenzinnig en klantgericht. Je kunt omgaan met tijdsdruk en hebt een proactieve houding.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding in Ede geldt dat er in 2019 - 2020 een beperkt aantal - namelijk 50 -  opleidingsplaatsen beschikbaar zijn. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen bij de opleiding en beroepsbeeld. Voor schooljaar 2020 - 2021 moet de numerus fixus nog worden vastgesteld.

De opleiding Fotograaf

Jij maakt uitgebreid kennis met het vak fotografie en het filmen met een spiegelreflexcamera. Het fotograferen oefen je volop tijdens praktijkopdrachten in de studio en daarbuiten. Er is veel aandacht voor het maken van foto’s. Je leert hoe je een concept bedenkt en jouw ideeën omzet in een goede fotoserie. Bij het vak vormgeving leer je wat, hoe én waarom je iets fotografeert. Naast het maken van beeld, is ook de techniek belangrijk: welke camera gebruik je, welk objectief, hoe stel je de camera goed in en hoe gebruik je licht? Ook leer je  beelden te bewerken, bijvoorbeeld met softwareprogramma’s als Photoshop. Omdat je als fotograaf vaak met mensen te maken hebt, werk je aan je sociale vaardigheden. Ook volg je het vak bedrijfskunde. Daarin leer je alles wat je moet weten als je ondernemer (freelance fotograaf) wilt worden.

Jouw carrière

Als fotograaf heb je een breed werkterrein. Je werkt bijvoorbeeld voor kranten en tijdschriften, voor reclamebureaus of rechtstreeks voor bedrijven. Je kunt je ook focussen op bruids- of portretfotografie.

Doorleren? 

Na de opleiding Fotografie kun je doorstuderen aan het hbo, bijvoorbeeld aan de Kunstacademie.

Bijsluiter