Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

medewerker fotografie

Als medewerker fotografie kun je alle kanten op: je leert werken met de nieuwste apparatuur, hoe je beelden moet bewerken, hoe je een opnameset inricht en het licht meet. En nog veel meer natuurlijk.

JE BENT GEKNIPT VOOR DEZE OPLEIDING ALS JE:

  • creatief en praktisch ingesteld bent;
  • graag met beeld werkt;
  • goed kunt organiseren en plannen;
  • graag ondersteunend werkt.

OVER DE OPLEIDING MEDEWERKER FOTOGRAFIE

Met fotografie kun je alle kanten op. Tijdens deze opleiding leer je voor assistent fotograaf en medewerker fotografie. Je maakt uitgebreid kennis met de veelzijdige wereld van de fotografie en voor een groot deel gebeurt dat in de praktijk. In het eerste jaar volg je theorie blokken waarin je aan je eigen leertaken werkt. Daarnaast ga je tien weken op stage. In het tweede jaar ga je twee periodes op stage. Ook werk je in dat jaar aan de voorbereiding van je eindopdracht en aan een portfolio waarmee je laat zien wat je in je mars hebt.

Je wordt opgeleid tot de assistent waar iedere fotograaf naar op zoek is. Je leert werken met de nieuwste apparatuur. Je raakt bedreven in het bewerken van beelden, leert hoe je een opnameset moet inrichten en hoe je het licht meet. Naast de technische vaardigheden, kom je alles te weten over het verkopen van fotoapparatuur in een winkel. Je volgt algemene vakken, waaronder Nederlands, Engels, communicatie en rekenen.

JOUW CARRIÈRE ALS MEDEWERKER FOTOGRAFIE 

Jij kunt als medewerker fotografie aan de slag in de studio van een fotograaf en leert de fijne kneepjes van het vak in de praktijk. Ook kun je gaan werken in een winkel of webshop voor fotografie- en videoartikelen.

WAAROM DEZE OPLEIDING OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN? 

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

BEPERKT AANTAL OPLEIDINGSPLAATSEN BESCHIKBAAR (NUMERUS FIXUS)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2024-2025 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 36 (2 x 18). Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen, een beperkte opleidingscapaciteit en de arbeidsmarkt. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren we een wachtlijst van 36 plaatsen.

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info