Opleidingen

Medewerker podium- en evenemententechniek (BOL) - Ede

Aanmelden

Heb jij altijd al backstage willen werken? Met de opleiding medewerker podium- en evenemententechiek leer jij alles over het opbouwen van podia, decors en tribunes.

✓ individueel onderwijs en begeleiding 
✓ prachtig nieuw, modern schoolgebouw
✓ mooie, innovatieve werkplaats en theater                       
✓ nieuwste apparatuur op gebied van podia en events     

OVER DE OPLEIDING MEDEWERKER PODIUM- EN EVENEMENTENTECHNICUS

Met deze opleiding medewerker podium- en evenemententechnicus word jij de vakheld van elk evenement. Je maakt kennis met alle werkzaamheden die nodig zijn om een productie tot een succes te maken. Je leert alles rondom het vervoeren, bouwen en aansluiten van grote producties en evenementen en alles wat er achter de schermen gebeurt. Ook kom je alles te weten over apparatuur en bekabeling, aansluitingen en het opbouwen, afbouwen en wisselen van podia en decors. 

Wat leer je?

Je leert hoe je technisch een productie goed kunt voorbereiden. Je weet hoe je een locatie moet inrichten en wat waar moet komen. Je kunt voorbereidingen doen en apparatuur aansluiten en bedienen.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Je werkt in dit vak in een team en onder begeleiding, dus is het belangrijk dat je goed met collega’s en artiesten leert communiceren, ook onder hoge druk. Daarom besteed je ruim aandacht aan het ontwikkelen van je sociale vaardigheden.

Jouw carrière

Als medewerker podium- en evenemententechnicus heb je een uitdagende baan in een bruisende omgeving. Je kunt werken bij poppodia, festivals, theaters of schouwburgen of werken als technicus voor een band, theatergezelschap of musical. Daar bouw je onder begeleiding decor, podia en tribunes op. Je installeert licht- en geluidsapparatuur. Na het optreden zorg jij ook dat alles weer afgebouwd wordt.
Dankzij jouw werk wordt een productie of evenement een succes. Daar doe je het voor, ook als dat inhoudt dat je lange dagen maakt, fysieke werkzaamheden uitvoert en vaak in het weekend moet werken. Saai wordt het nooit.

Doorleren?

Met deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 3 opleiding.