Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

mediavormgever

Met jouw gevoel voor kleur en vormgeving speel je in op de behoeften en wensen van anderen. Je bent klantgericht, communicatief sterk en initiatiefrijk. Je kan je goed mengen in een gesprek doordat je kritische vragen stelt, ideeën inbrengt en adviezen geeft. Naast dat je initiatief toont ben je onderzoekend en flexibel.

IETS VOOR JOU ALS JE:

  • een creatieve beelddenker bent;
  • goed kunt samenwerken in een team;
  • communicatief sterk bent;
  • vaak de initiatiefnemer bent.

OVER DE OPLEIDING MEDIAVORMGEVER

In deze brede opleiding leer je alles op het gebied van grafisch vormgeven: video’s, animaties, fotografie en online vormgeving. Je leert door middel van design de juiste mensen te bereiken en te inspireren. Het begint met een concept: een creatief idee. Daarna ga je, door middel van onder andere beeld, geluid en tekst, diverse media-uitingen realiseren. Tijdens de opleiding ontdek je wat je specialisatie is. Misschien ben je wel heel goed in Photoshop, of ben je gek op magazines. In het eerste jaar leer je werken met de nieuwste technieken en met Adobe-software. Ook leer je hoe je een storyboard moet maken en hoe je typografie toepast om je verhaal beter te vertellen.

MODULAIR ONDERWIJS

Vanaf het einde van het eerste leerjaar ga je modules kiezen. Je krijgt daarin de vrijheid om te kiezen wat jij wil leren. Door middel van modules kan je je eigen pad bewandelen. Hierdoor krijgt elke student een eigen specialisatie en een uniek portfolio. Het geeft je de ruimte om op je eigen tempo te studeren, waardoor ook een latere instroming mogelijk is zonder dat je kennis mist. We bieden samenwerkingsprojecten aan met studenten die andere modules hebben gekozen.

Het doel is om opdrachten te maken die aansluiten op de persoonlijke interesses van studenten. Uiteindelijk zit er altijd wel iets tussen wat je leuk vindt. Door middel van stages word je echt in het werkveld ondergedompeld.

JOUW CARRIÈRE NA DE OPLEIDING MEDIAVORMGEVER

Als mediavormgever kun je bij verschillende bedrijven aan de slag. Na deze grafisch-designopleiding kun je aan het werk bij ontwerp-, webdesign- en reclamebureaus, of je gaat op zoek naar een baan bij een multimediabedrijf, audiovisueel bedrijf, drukkerij of uitgever. Je bent hier verantwoordelijk voor de vormgeving van media die vaak crossmediaal wordt ingezet. Meestal maak je binnen een bedrijf deel uit van een multidisciplinair (creatief) projectteam. Daarbij zijn er volop mogelijkheden om je als zelfstandig ondernemer of freelancer te laten inhuren: er zijn talloze mogelijkheden.

Met deze opleiding word jij de creatieve uitvoerder van een team. Een belangrijke schakel: jij weet bij welk gevoel je het best de kleur rood kunt inzetten. Jij weet hoe je beeld, geluid en tekst het beste kunt combineren. Collega’s komen naar jou met alle vragen die te maken hebben met beeld. Je weet hoe je vormgeeft, maar kan ook meepraten en meedenken, met collega’s én met de klant.

WAAROM DEZE OPLEIDING OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

FACT & FIGURES

Klik hier en lees alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info

Fotografie & vormgeving

Bekijk alle fotografie & vormgeving opleidingen

Bekijk de opleidingen

Bij Technova College word jij opgeleid tot de technische of creatieve vakheld van de toekomst.