Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

metselaar

Heb jij een scherp oog, ben je zorgvuldig en wil je graag snel de praktijk in? Volg de opleiding tot metselaar en leer allerlei soorten metselwerk kennen en maken.

DE BBL-OPLEIDING METSELAAR IS IETS VOOR JOU ALS:

  • je zorgvuldig bent en goed ruimtelijk inzicht hebt;
  • je een teamspeler bent;
  • je graag aan de slag wilt in de bouw;
  • je wilt leren van de praktijk.

OVER DE BBL-OPLEIDING METSELAAR

Metselen is veel meer dan stenen op elkaar stapelen met wat specie ertussen. Het is een vak apart waar zorgvuldigheid, precisie en ruimtelijk inzicht bij komen kijken.

Tijdens de BBL-opleiding metselaar leer jij allerlei soorten metselwerk kennen en uitvoeren. Eerst werken we aan de basistechnieken. Je leert schoon metselwerk opleveren, metselwerk dat zichtbaar blijft. Ook leer je metselwerk uitvoeren waar later een afwerklaag overheen komt, ook wel vuil metselwerk genoemd. Daarnaast leer je voegen, isoleren en scheidingswanden zetten. Tot slot doe je specialistische vakkennis op over steensoorten, lijmen en species. 

Je leert met name in de praktijk. Je voert opdrachten uit op je leer- en werkplek, waardoor je de theorie leert door te doen. Daarnaast volg je de vakken rekenen, Nederlands en burgerschap. Tijdens de opleiding kun je kiezen voor de accenten metselaar inclusief cascolijmwerk en metselaar inclusief lichte scheidingswanden. 

BBL-OPLEIDING

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Duur van de opleiding

De opleiding duurt 2 jaar, daarna kun je aan de slag bij een bouw-, aannemers- of metselaarsbedrijf.

JOUW CARRIÈRE ALS METSELAAR

Na het behalen van je BBL-diploma metselaar ben jij een onmisbare kracht in de bouw. Je kunt aan de slag bij een bouw-, aannemers- of metselbedrijf. Je bouwt niet alleen nieuwe gebouwen, je helpt ook panden renoveren. Met jouw vaardigheden metsel je rechte en gebogen muren, maar ook bijzonder metselwerk. 

DOORLEREN NA JE BBL-OPLEIDING METSELAAR

Met je BBL-diploma metselaar op zak kun je aan de slag in de bouw. Ben je nog niet klaar met leren? Dan kun je je ook verder leren tot allround metselaar, zodat je volledig zelfstandig aan de slag kan met diverse soorten metselwerk.

WAAROM DE BBL-OPLEIDING METSELAAR OP  TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

BEN JIJ KLAAR OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS METSELAAR?

Schrijf je dan in voor de BBL-opleiding metselaar op Technova College.

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding metselaar het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info