Metselaar - Ede

Metselaar (BBL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bent een teamplayer met ruimtelijk inzicht. Je let op de veiligheid van jezelf en die van anderen en gaat zorgvuldig om met gereedschappen en materialen.

De opleiding Metselaar

Tijdens de opleiding leer jij allerlei soorten metselwerk kennen en uitvoeren. Dit begint bij de basistechnieken. Zo leer je hoe je schoon metselwerk aflevert (metselwerk dat zichtbaar blijft). Ook vuil metselwerk (metselwerk dat later nog een afwerklaag krijgt) komt aan de orde. Zo leer je voegen, isoleren en scheidingswanden zetten. Ook doe je vakkennis op over steensoorten, lijmen en species. Je bent voornamelijk vanuit de praktijk bezig en voert opdrachten uit waarbij je gelijktijdig de theorie oppikt. Daarnaast volg je de vakken rekenen, Nederlands en Loopbaan & Burgerschap. Tijdens de opleiding kun je kiezen voor de accenten Metselaar inclusief cascolijmwerk en Metselaar inclusief lichte scheidingswanden. 

Jouw carrière

Als metselaar kun je aan de slag bij een bouw-, aannemers- of metselbedrijf. Jij bent een onmisbare kracht in de bouw. Je draagt bij aan de bouw van nieuwe woningen maar je helpt ook vervallen, oude panden renoveren. Je kunt rechte en gebogen muren metselen en je verricht ander bijzonder metselwerk.

Wil jij je als metselaar verder kwalificeren?

Stroom dan door naar de opleiding Allround Metselaar (niveau 3).

Studie in Cijfers Metselen BBL-2

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Metselen BBL