Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (BBL) - Ede

Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (BBL) - Ede

Aanmelden

Wil jij iets moois en functioneels bouwen met je eigen handen? Als meubelmaker of interieurbouwer maak je niet alleen iets wat veel gebruikt wordt, maar ook iets wat mooi moet zijn. Creativiteit en gevoel voor vormgeving zijn daarbij van belang. De BBL-opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer van het Technova College duurt 2 jaar. Daarna kun jij aan de slag als meubelmaker of interieurbouwer of verder doorleren en je specialiseren.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de BBL-opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BBL-opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer is iets voor jou als:

✓ je nauwkeurig bent; 

✓ je creatief bent en gevoel hebt voor vormgeving;

✓ je een professionele houding hebt en veilig werken belangrijk vindt;

✓ je technisch inzicht hebt.

Over de BBL-opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Tijdens de BBL-opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer leer jij alles wat er komt kijken bij een carrière in de meubelbranche. Wil jij de handen uit de mouwen steken en leren hoe je hout bewerkt tot de mooiste meubels en interieurs? Dan ben je aan het juiste adres.

Je leert technische tekeningen lezen en uitwerken. Ook leer je alles over de verschillende houtmaterialen die er zijn, van verschillende soorten hout en hardhout tot plaatmateriaal. Jij weet straks precies welk materiaal het beste is voor elke toepassing. 

Het gereedschap van de meubelmaker en interieurbouwer kent straks geen geheimen meer voor jou. Je leert omgaan met power tools. Ook leer je handgereedschap en verschillende houtbewerkingsmachines bedienen en onderhouden. Hierbij besteden we volop aandacht voor veranderende milieu- en Arbowetgeving. 

Tijdens de opleiding duiken we niet alleen de theorie in, maar gaan we juist veel met de praktijk aan de slag. Je leert het vak van meubelmaker en interieurbouwer het beste door het zo veel mogelijk te doen. Je leert monteren, afwerken, lijmen en kitten. Zo maak je verschillende producten en meubels. Van een tafel of een bed tot een volledige winkelinrichting.

Werkplek bij een leerbedrijf

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Wil je niet in dienst bij een leerbedrijf? De opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer wordt ook aangeboden in BOL (beroepsopleidende leerweg). Ook bij BOL leer je door te doen, alleen loop je dan stage.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Klik hier voor Studie in Cijfers over de BBL-opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer.

Jouw carrière na je BBL-opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Met je diploma meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer kun jij de handen uit de mouwen gaan steken bij een meubelfabriek. Hier werk je samen met je collega’s in teamverband aan diverse meubels en artikelen. Of je gaat aan de slag bij een specialistisch en exclusief meubelatelier waar je unieke stukken maakt. 

Doorleren na je BBL-opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Als meubelmaker of interieurbouwer kun jij aan de slag in de meubelindustrie bij een meubelfabriek of meubelatelier. Ben je nog niet klaar met leren? Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer. Tijdens deze opleiding kun jij je verder specialiseren en daarna volledig zelfstandig aan de slag. Deze opleiding kun je volgen in zowel de BOL- als BBL-variant.

Waarom de BBL-opleiding tot meubelmaker en interieurbouwer op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als meubelmaker of (scheeps)interieurbouwer?

Schrijf je dan in voor de BBL-opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer op het Technova College.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.