Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (BOL) - Ede

Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (BOL) - Ede

Aanmelden

Wil jij de handen uit de mouwen steken en leren om zelf meubels te maken, van eerste ontwerp tot eindproduct? Met de opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer kun jij meubelmaker worden en aan de slag gaan in de meubelindustrie of in een atelier. De opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer van het Technova College duurt 2 jaar. Daarna kun jij aan de slag als meubelmaker of interieurbouwer.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer is iets voor jou als:

✓ je nauwkeurig bent en zelfstandig kunt werken;

✓ je creatief bent en gevoel hebt voor vormgeving;

✓ je een professionele houding hebt en veilig werken belangrijk vindt;

✓ je technisch inzicht hebt.

Over de opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Tijdens de opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer leer jij alles wat er komt kijken bij een carrière in de meubelbranche. Wil jij de handen uit de mouwen steken en leren hoe je hout bewerkt tot de mooiste meubels en interieurs? Dan ben je aan het juiste adres.

Je leert technische tekeningen lezen en uitwerken. Ook leer je alles over de verschillende houtmaterialen die er zijn, van verschillende soorten hout en hardhout tot plaatmateriaal. Jij weet straks precies welk materiaal het beste is voor welke toepassing en waarom. 

Het gereedschap van de meubelmaker en interieurbouwer kent straks geen geheimen meer voor jou. Je leert omgaan met power tools, handgereedschap en verschillende houtbewerkingsmachines bedienen en onderhouden. Hierbij is ook volop aandacht voor de geldende milieu- en Arbowetgeving. 

Tijdens de opleiding duiken we niet alleen de theorie in, maar gaan we juist ook veel met de praktijk aan de slag. Je leert het vak van meubelmaker en interieurbouwer het beste door het zo veel mogelijk te doen. Je leert monteren, afwerken, lijmen en kitten. Zo maak je verschillende producten en meubels. Van een tafel of bed tot volledige winkelinrichting. Komt jouw eigen ontwerp ook tot leven?

Tijdens de opleiding loop je stage. Hier doe je veel praktijkervaring op en leer je van een ervaren meubelmaker of interieurbouwer de fijnste kneepjes van het vak.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Klik hier voor Studie in Cijfers over de opleiding meubelmaker/(scheeps)internieurbouwer.

Jouw carrière na je opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Met je diploma meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer kun jij de handen uit de mouwen gaan steken bij een meubelfabriek. Hier werk je samen met je collega’s in teamverband aan diverse meubels en artikelen. Of je gaat aan de slag bij een specialistisch en exclusief meubelatelier waar je unieke stukken maakt. 

Doorleren na je opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Als meubelmaker of interieurbouwer kun jij aan de slag in de meubelindustrie bij een meubelfabriek of meubelatelier. Ben je nog niet klaar met leren? Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer. Tijdens deze opleiding kun jij je verder specialiseren en kun je daarna volledig zelfstandig aan de slag.

Waarom de opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als meubelmaker of (scheeps)interieurbouwer?

Schrijf je dan in voor de opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer op het Technova College.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.