Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

middenkaderfunctionaris bouw

Een middenkaderfunctionaris werkt bij bedrijven en organisaties die zich bezighouden met de gebouwde omgeving. Denk bijvoorbeeld aan ontwerpbureaus, de overheid (gemeente), aannemers of specialistische bureaus.

Middenkaderfunctionaris bouw

DE OPLEIDING MIDDENKADERFUNCTIONARIS BOUW IS IETS VOOR JOU ALS:

✓ je leidinggevende kwaliteiten hebt;

✓ je sterk bent in organiseren, plannen en overzicht houden;

✓ je graag betrokken bent bij verschillende aspecten;

✓ je breed inzetbaar wilt zijn in de bouwbranche.

OVER DE OPLEIDING MIDDENKADERFUNCTIONARIS BOUW

Het brede werkveld van de bouw wordt jouw werkterrein met de opleiding middenkaderfunctionaris bouw. Je gaat aan de slag met het ontwerpen van gebouwen, het uitwerken van de ontwerpen en je stuurt het bouwplaatspersoneel aan bij de realisatie en onderhoud.  

Door te werken aan diverse bouwprojecten komen alle aspecten en werkvelden aan bod. In teams zorgen jullie ervoor dat ieder project opgeleverd wordt. Je kennis wordt uitgebreid met lessen als ontwerpen, constructieleer, begroten, plannen, bouwwetgeving, bouwtechnisch rekenen en bouwtechnisch tekenen. Hierdoor bouw je een brede (kennis)basis op. Ook doe je elk jaar ervaring op in de beroepspraktijk. Daarbij is er ruimte voor eigen interesses.  

Er is ook volop ruimte om je eigen interesses naar voren te laten komen tijdens je studie. Je kunt kiezen uit de onderstaande keuzeonderdelen.

LEERJAAR 1 EN 2:     

 • Architectuur
 • Bouwen met hout
 • Vastgoedbeheer en onderhoud

LEERJAAR 3:              

 • Building Information Model (BIM) 

LEERJAAR 4:           

 • Voorbereiding hbo 
 • Voorbereiding op ondernemerschap
 • Inspelen op innovaties 

Duur van de opleiding

De opleiding duurt 4 jaar. Daarna kun jij zelfstandig aan de slag als gewilde professional in de bouwbranche.

JOUW CARRIÈRE ALS MIDDENKADERFUNCTIONARIS BOUW

Met je diploma middenkaderfunctionaris bouw op zak ben jij een gewilde professional in de bouwbranche. Je kunt aan de slag bij allerlei soorten bedrijven, organisaties en instellingen, zoals:

 • aannemers
 • architectenbureaus
 • toeleveringsbedrijven 
 • overheden
 • woningcorporaties
 • adviesbureaus

Binnen al die functies ben je betrokken bij het opstellen van en het werken met tekeningen, bestekken, begrotingen, offertes, planningen, uitvoerings- en constructieve ontwerpen.

DOORLEREN NA DE OPLEIDING MIDDENKADERFUNCTIONARIS BOUW

Na het volgen van de opleiding middenkaderfunctionaris bouw heb je een diploma op zak waarmee je al heel veel kanten op kan. Als je nog door wilt leren kun je ervoor kiezen om door te stromen naar het hbo, een branchespecifieke mbo+ opleiding te volgen of opgeleid te worden tot aannemer.

WAAROM DE OPLEIDING MIDDENKADERFUNCTIONARIS BOUW OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

BEN JIJ KLAAR OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS MIDDENKADERFUNCTIONARIS BOUW?

Schrijf je dan in voor de opleiding middenkaderfunctionaris bouw op Technova College.

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding middenkaderfunctionaris bouw het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info