Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

montagemedewerker houttechniek

Je leert alles over houtbouw en houtconstructies. Je leert werken met handgereedschappen en machines.

Montagemedewerker houttechniek

DE OPLEIDING MONTAGEMEDEWERKER HOUTTECHNIEK IS IETS VOOR JOU ALS:

  • je nauwkeurig bent en zelfstandig kunt werken;
  • je fysiek sterk bent;
  • je graag met hout wilt werken;
  • je wilt leren van de praktijk.

OVER DE OPLEIDING MONTAGEMEDEWERKER HOUTTECHNIEK

Na de opleiding montagemedewerker houttechniek kennen houtbouw en houtconstructies geen geheimen meer voor jou. Je leert werken met handgereedschappen en machines. Dit gebeurt altijd volgens de geldende milieu- en Arbo-voorschriften. Het wordt jouw taak om deze onderdelen te monteren en klaar te maken voor verzending naar de bouw. Je leert deuren, kozijnen, ramen en andere gevelelementen in elkaar zetten en monteren. Meten is weten en jij zorgt ervoor dat onderdelen altijd de juiste maat en vorm krijgen. Dit bereik je met zorgvuldig en veilig werk. 

Deze opleiding heeft twee uitstroomrichtingen: montagemedewerker timmerindustrie en montagemedewerker houtskeletbouw.

BBL-OPLEIDING

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt 2 jaar. Daarna kun jij aan de slag als montagemedewerker timmerindustrie of montagemedewerker houtskeletbouw. 

JOUW CARRIÈRE NA JE OPLEIDING MONTAGEMEDEWERKER HOUTTECHNIEK

Met een diploma montagemedewerker houttechniek op zak kun jij straks bijvoorbeeld aan de slag bij een timmerfabriek, een bedrijf dat chalets of tuinhuizen bouwt of in een timmerwerkplaats. Je maakt complete constructies voor gebouwen en timmert vakkundig complete houten gevelelementen, zoals kozijnen, ramen, deuren en wanden. Je verricht machinaal timmerwerk waarin nauwkeurig vakmanschap gevraagd wordt. Dat doe je volgens de opgestelde regels.

DOORLEREN NA JE OPLEIDING MONTAGEMEDEWERKER HOUTTECHNIEK

Als montagemedewerker houttechniek kun jij aan de slag in de timmerindustrie. Ben je nog niet klaar met leren? Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding allround montagemedewerker houttechniek. Tijdens deze opleiding ga je nog meer de diepte in en kun je straks volledig zelfstandig aan de slag als allround montagemedewerker houttechniek.

WAAROM DE OPLEIDING MONTAGEMEDEWERKER HOUTTECHNIEK OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

BEN JIJ KLAAR OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS MONTAGEMEDEWERKER HOUTTECHNIEK?

Schrijf je dan in voor de opleiding montagemedewerker houttechniek op Technova College en word montagemedewerker houttechniek in de timmerindustrie of houtskeletbouw.

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding montagemedewerker houttechniek het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info