Monteur elektronische installaties - Ede

Monteur elektrotechnische installaties (BBL) - Ede

Aanmelden

Als monteur elektrotechnische installaties ben jij onmisbaar. Ga maar na: er is geen gebouw te bedenken waar geen elektrotechnische installatie in zit. Denk aan een lift, beveiligingsapparatuur en verlichting. Jij zorgt ervoor dat alles naar behoren blijft werken. Belangrijk werk! De BBL-opleiding monteur elektrotechnische installaties van het Technova College duurt 2 jaar.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de BBL-opleiding monteur elektrotechnische installaties aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BBL-opleiding monteur elektrotechnische installaties is iets voor jou als:

✓ je goed technisch inzicht hebt;

✓ je ervan houdt om te experimenteren;

✓ je goed kunt plannen en organiseren;

✓ je wilt leren door te doen.

Over de BBL-opleiding monteur elektrotechnische installaties

Word onmisbaar met de opleiding monteur elektrotechnische installaties. Jij leert hoe je diverse soorten elektrotechnische installaties goed en veilig kunt laten werken. Jij weet hoe ze werken, hoe je ze moet installeren, onderhouden en indien nodig repareren. Je wordt dus super breed opgeleid! Zo is straks geen dag hetzelfde.

Je krijgt les in elektriciteitsleer, materialenkennis en gereedschappenleer. Zo zorgen wij ervoor dat je theoretisch genoeg onderbouwd bent om in de praktijk ieder probleem op te lossen. 

Als je werkt met elektrotechnische installaties is het ook heel belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle veiligheidsvoorschriften. Veilig werken staat hoog in het vaandel en jij vindt dat zelf natuurlijk ook belangrijk. Daarom besteden we uitgebreid aandacht aan veilig werken en de geldende veiligheidsvoorschriften.

Naast de theoretische basis volg je ook praktijkvakken. Jij moet het vak van elektromonteur in de vingers krijgen en dat leer je het beste door het te doen! Tijdens deze BBL-opleiding heb je daar alle gelegenheid voor. Je leert kabels en buizen aanleggen, datacommunicatiesystemen installeren en verdeelinrichtingen monteren en bedraden. 

We leiden je op tot een echte professionele elektromonteur. We werken aan een professionele beroepshouding en je volgt het vak burgerschap. Ook krijg je Nederlands en rekenen. 

Werkplek bij een leerbedrijf

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Wil je deze opleiding  liever in de BOL-variant volgen? De opleiding monteur elektrotechnische installaties wordt ook aangeboden als BOL-opleiding. Ook tijdens een BOL-opleiding leer je door te doen, alleen loop je dan stage.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Klik hier voor Studie in Cijfers over de BBL-opleiding monteur elektrotechnische installaties.

Jouw carrière na de BBL-opleiding monteur elektrotechnische installaties

Zie jij het wel zitten om regelmatig aan de slag te gaan in een ander gebouw? Als elektromonteur kan ieder gebouw jouw werkterrein worden. Er is bijna geen gebouw denkbaar waar geen elektrotechnische installatie in zit! Bovendien zijn ook de werkzaamheden divers. De ene keer sluit je meterkasten aan, de andere keer leg je een beveiligingsinstallatie aan of verrijk je een huis met domotica. Dus met de afwisseling in je werk zit het wel goed. 

Je kunt elektrotechnische installaties gaan installeren, onderhouden en repareren in woonhuizen, winkels, kantoren, ziekenhuizen en bedrijven. Meestal ga je aan de slag onder leiding van een ervaren collega.


Doorleren na je BBL-opleiding elektromonteur elektrotechnische installaties

Met je diploma van de BBL-opleiding monteur elektrotechnische installaties op zak wacht er een afwisselende baan op jou. Ben je nog niet uitgeleerd? Stroom dan door naar de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving. Hier leer je volledig zelfstandig te werken als elektromonteur en kun je ook collega’s gaan aansturen.

Waarom de BBL-opleiding monteur elektrotechnische installaties op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven
 

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als monteur elektrotechnische installaties?

Schrijf je dan hier in voor de BBL-opleiding elektromonteur elektrotechnische installaties op het Technova College.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding monteur elektrotechnische installaties het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.