Podium- en Evenemententechnicus BOL - Ede

Podium- en evenemententechnicus (BOL) - Ede

Aanmelden

Met deze opleiding word je podium- en evenemententechnicus. Dan ben je een allrounder op het gebied van podiumtechniek. Je hebt een passie voor licht en geluid. Je bent creatief, flexibel en dienstverlenend. In de evenementenindustrie is geen dag hetzelfde en werk je vaak op onregelmatige tijden.

✓ mooie, innovatieve werkplaats en theater

✓ individueel onderwijs en begeleiding

✓ nieuwste apparatuur op gebied van podia en events

✓ prachtig nieuw, modern schoolgebouw

Over de opleiding podium- en evenemententechnicus

Tijdens deze opleiding podiumtechniek word jij de vakheld van elk evenement. Je maakt kennis met alle technische werkzaamheden die nodig zijn om een productie tot een succes te maken. Je leert werken met belichting-, projectie- en geluidsapparatuur en maakt kennis met podiumtechniek, zoals het bouwen en afbreken van podia en decors. 

Het werken met kleuren, sferen en effecten hoort daar natuurlijk bij. Jij leert een perfect lichtplan maken. Diverse apparatuur zoals een mengtafel, luidsprekers en verschillende typen microfoons hebben straks geen geheimen meer voor jou. Het is belangrijk dat je goed met collega’s en artiesten leert communiceren, ook onder hoge druk. Daarom besteed je ruim aandacht aan het ontwikkelen van je sociale vaardigheden.

PET promo

Jouw carrière als podium- en evenemententechnicus

Deze veelzijdige mbo-opleiding podium- en evenemententechnicus bereidt je voor op een uitdagende baan in een bruisende omgeving. Als podium- en evenemententechnicus ben je een allrounder op het gebied van podiumtechniek. Je werkt zelfstandig met onder meer licht, geluid, decor, projectie en rekwisieten (decorstukken). Je regelt de apparatuur in en bedient deze tijdens de productie. Jouw werkterrein is breed en varieert van festivals, beurzen, concertgebouwen of het theater. Dankzij jouw werk wordt een productie of evenement een succes. Daar doe je het voor, ook als dat inhoudt dat je lange dagen maakt en vaak in het weekend moet werken. Saai wordt het nooit.

Waarom deze opleiding op het Technova College volgen? 

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Podium- en evenemententechniek BOL

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@technovacollege.nl.

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.