Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

software developer

Op zoek naar een opleiding binnen software developmentΒ op het mbo? Schrijf je dan in voor de opleiding software developer op Technova College in Ede.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de opleiding software developer aan Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

IETS VOOR JOU ALS:

 • je prima werkt volgens een programma van eisen;
 • je goed kunt samenwerken;
 • je geen moeite hebt met presenteren;
 • je makkelijk dingen uitlegt.

OVER DE OPLEIDING SOFTWARE DEVELOPER

Ontwerpen, realiseren, implementeren en onderhouden: jij beheerst straks alle stappen die nodig zijn om nieuwe software succesvol te ontwikkelen en te integreren binnen een bedrijf. Of je je nu bezig wilt houden met apps voor smartphones, videogames of websites: tijdens de opleiding komen verschillende ontwikkeltechnieken voor diverse multimedia-applicaties aan bod. Wat ga je onder andere leren?

 • Verschillende programmeertalen en de tools waarin je deze toepast
 • Bescherming tegen virussen en hackers
 • Werken volgens een programma van eisen
 • Een ontwikkelomgeving inrichten
 • Acceptatietesten uitvoeren en implementeren
 • Onderhoud en beheer van applicaties

Daarnaast leer je communicatieve vaardigheden zoals uitzoeken wat de informatiebehoefte is en luisteren naar de wensen en ideeΓ«n van anderen. Ook is het jouw taak om uit te leggen welke oplossing je hebt bedacht en hoe het programma werkt.

SPECIALISATIEMOGELIJKHEDEN

De opleiding software developer op Technova College begint met een (korte) gezamenlijke lesperiode, waarin je kennismaakt met diverse disciplines. Daarna kun jij je gaan specialiseren in een van de drie volgende richtingen:

Web developer

Als web developer maak jij het frontend en/of backend van websites, waarbij je rekening houdt met zowel laptop en desktop als mobiele devices. Je gaat aan de slag met diverse vormen van databases, waarbij je leert de data te verzamelen, creΓ«ren en verwerken.

Game developer

Jij leert een gameconcept opstellen en ontwikkelen, maar ook het ontwerp realiseren en programmeren. Er is volop aandacht voor het ontwikkelen van volledige 2D- en 3D-games. Dit kunnen games zijn voor op je smartphone, console of desktop.

Applicatie developer

Een app developer maakt mobiele apps en applicaties voor op een laptop of desktop. Gedurende de realisatie van je applicaties houd je je bezig met diverse vormen van databases en leer je data veilig verzamelen, creΓ«ren en verwerken. 

JOUW CARRIÈRE NA DE OPLEIDING SOFTWARE DEVELOPER

Met een mbo 4-diploma software developer op zak, kun jij gaan werken bij bedrijven die zich bezighouden met softwareontwikkeling. Afhankelijk van waar je terechtkomt, ga jij de gloednieuwe website en tools ontwikkelen, meewerken aan de nieuwste automatiseringen voor bedrijfsprocessen, games en experiences voor allerlei platformen uitwerken of misschien zelfs wel die ene briljante mobiele app bedenken. Aan mogelijkheden geen gebrek, en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden.

Ongeacht waar je aan de slag gaat: aan jou de taak om bovengenoemde programma’s of onderdelen te realiseren. Je zorgt ervoor dat alles goed ingevoerd wordt en goed blijft werken. Ook houd je bestaande programma’s en applicaties in de gaten: misschien moeten ze wel worden uitgebreid. Dit alles doe je veelal in teams met andere ontwikkelaars.

DOORLEREN NA JE OPLEIDING SOFTWARE DEVELOPER

Heb je de opleiding software developer afgerond, dan kun je doorstromen naar een hbo-opleiding Informatica, Technische Informatica of Game Development.

FACT & FIGURES

Klik hier en lees alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

WAAROM DE OPLEIDING SOFTWARE DEVELOPER OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

 • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
 • fijne mix van theorie en praktijk
 • een vak waar de maatschappij om vraagt
 • groot netwerk in het bedrijfsleven

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

BEN JIJ KLAAR OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS SOFTWARE DEVELOPER?

Schrijf je dan inΒ voor de opleiding software developerΒ op Technova College.

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding software developer het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Klik hier en stel jouw vraag.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info

Het verhaal van Tim & Georgios

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen een Software Developer en Expert IT Systems and Devices?

Lees verder

IT & development

Bekijk alle IT & development opleidingen

Bekijk de opleidingen

Bij Technova College word jij opgeleid tot de technische of creatieve vakheld van de toekomst.