Applicatie- & Mediaontwikkelaar BOL - Ede

Software Developer (BOL) - Ede

Aanmelden

Op zoek naar een software developer opleiding op het mbo? Schrijf je in voor de mbo-opleiding software developer (BOL) op het Technova College in Ede. Op deze software developer opleiding kun jij je specialiseren tot webdeveloper, game developer of applicatie developer. Met andere woorden: tot de vakheld die de toekomst nodig heeft.

Iets voor jou als je:

✓ Prima werkt volgens een programma van eisen       ✓ Goed kunt samenwerken

✓ Geen moeite hebt met presenteren                          ✓ Makkelijk dingen uitlegt

Over de software developer opleiding mbo

Ontwerpen, realiseren, implementeren en onderhouden: jij beheerst straks alle stappen die nodig zijn om nieuwe software succesvol te ontwikkelen en te integreren binnen een bedrijf. Of je je nu bezig wilt houden met apps voor smartphones, videogames of websites: tijdens de opleiding komen verschillende ontwikkeltechnieken voor diverse multimedia-applicaties aan bod. Wat ga je onder andere leren?

  • Verschillende programmeertalen en de tools waarin je deze toepast
  • Bescherming tegen virussen en hackers
  • Werken volgens een programma van eisen
  • Een ontwikkelomgeving inrichten
  • Acceptatietesten uitvoeren en implementeren
  • Onderhoud en beheer van applicaties

Daarnaast leer je communicatieve vaardigheden zoals uitzoeken wat de informatiebehoefte is en luisteren naar de wensen en ideeën van anderen. Ook is het jouw taak om uit te leggen welke oplossing je hebt bedacht en hoe het programma werkt.

Specialiseren in software development

De opleiding software developer op het Technova College begint met een (korte) gezamenlijke lesperiode waarin je met diverse disciplines kennis maakt. Daarna kun jij je gaan specialiseren in één van de drie richtingen:

Webdeveloper

Als webdeveloper maak jij het frontend en/of backend van websites, waarbij je rekening houdt met zowel laptop en desktop als mobiele devices. Je gaat aan de slag met diverse vormen van databases, waarbij je leert de data te verzamelen, creëren en verwerken.

Applicatie developer

Een app developer maakt mobiele apps en applicaties voor op een laptop of desktop. Gedurende de realisatie van je applicaties houd je je bezig met diverse vormen van databases en leer je data veilig verzamelen, creëren en verwerken. 

Game developer

Jij leert een gameconcept opstellen en ontwikkelen, maar ook het ontwerp realiseren en programmeren. Er is volop aandacht voor het ontwikkelen van volledige 2D- en 3D-games. Dit kunnen games zijn voor op je smartphone, console of desktop.

Jouw carrière als software developer

Met een mbo 4-diploma software development op zak, kun jij gaan werken bij bedrijven die zich bezighouden met softwareontwikkeling. Afhankelijk van waar je terechtkomt, ga jij de gloednieuwe website en tools ontwikkelen, meewerken aan de nieuwste automatiseringen voor bedrijfsprocessen, games en experiences voor allerlei platformen uitwerken of misschien zelfs wel die ene briljante mobiele app bedenken. Aan mogelijkheden geen gebrek, en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden.

Ongeacht waar je aan de slag gaat: aan jou de taak om bovengenoemde programma’s of onderdelen te realiseren. Je zorgt ervoor dat alles goed ingevoerd wordt en goed blijft werken. Ook houd je bestaande programma’s en applicaties in de gaten: misschien moeten ze wel worden uitgebreid. Dit alles doe je veelal in teams met andere ontwikkelaars.

Doorleren na je software developer mbo

Heb je deze developer-opleiding op het mbo afgerond, dan kun je doorstromen naar een hbo-opleiding Informatica, Technische Informatica of Game Development.

Waarom mbo software developer op het Technova College?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ Kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer   ✓ Fijne mix van theorie en praktijk

✓ Leer een vak waar de maatschappij om vraagt    ✓ Groot netwerk in bedrijfsleven

STUDIE IN CIJFERS

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Software development BOL

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@technovacollege.nl

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.