Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Als technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving hou jij je niet alleen bezig met het installeren en onderhouden van installaties, maar ook met alles wat er komt kijken bij het voorbereiden van de werkzaamheden.

Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Deze opleiding heette voorheen: technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit

DE BBL-OPLEIDING TECHNICUS ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES IN DE GEBOUWDE OMGEVING IS IETS VOOR JOU ALS:

  • je aanleg hebt voor techniek;
  • je zelfverzekerd en besluitvaardig bent;
  • je goed kunt plannen en organiseren;
  • je dienstverlenend en klantgericht bent.

OVER DE BBL-OPLEIDING TECHNICUS ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES IN DE GEBOUWDE OMGEVING

Als technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving hou jij je niet alleen bezig met het installeren en onderhouden van installaties, maar ook met alles wat er komt kijken bij het voorbereiden van de werkzaamheden. Ook het demonteren en eventueel repareren van allerlei soorten elektrotechnische installaties kent straks geen geheimen meer voor jou. 

Je leert dus hoe je de installaties in bedrijf moet stellen en houden, maar dat is niet alles. Je leert ook hoe ze precies in elkaar zitten en hoe ze werken. Je weet de verschillende posities van componenten en de routes van kabels en leidingen te bepalen en aan te leggen. Ook losse componenten kun jij plaatsen, monteren en instellen. 

Veiligheid staat altijd voorop. Daarom is er veel aandacht voor de geldende (en veranderende) voorschriften met betrekking op veiligheid en milieu. Daarnaast volg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

Als technicus heb jij veel kennis en praktische know-how. Daarom ben jij vaak het aanspreekpunt voor jouw collega’s. Weten hoe je dat aanpakt en hoe je met die professionele positie om moet gaan is belangrijk. Daarom besteden we aandacht aan sociale vaardigheden en een professionele beroepshouding.

BBL-OPLEIDING

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

JOUW CARRIÈRE NA DE BBL-OPLEIDING TECHNICUS ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES IN DE GEBOUWDE OMGEVING

Als technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving draai jij je hand niet om voor zowel eenvoudige als complexe elektrotechnische installaties en systemen. Je weet hoe je ze moet aanleggen, installeren, onderhouden en wijzigen. Ook kun je onderdelen voor elektrotechnische producten en systemen maken. Daaruit stel je eenvoudige en complexe eindproducten samen. Vervolgens regel je die in en stel je ze af.

Elektrotechnische systemen waar jij mee aan de slag gaat zijn bijvoorbeeld algemene elektrotechnische installaties, gebouwbeheersystemen, datanetwerken, telecommunicatie-installaties, elektro- en instrumentatiesystemen, besturingssystemen, bliksem- en overspanningsbeveiliging, (openbare) verlichting, lichtreclamesystemen, beveiligingssystemen en verkeerssignaleringsinstallaties. 

Je bent breed inzetbaar. Ook kun je directe collega’s begeleiden en samenwerken met collega’s van andere disciplines. Naast elektrotechniek en elektronica krijg je ook te maken met ICT (hardware), meet- en regeltechniek, besturingstechniek en werktuigbouwkunde.

Het werkterrein is divers; van woningen tot winkels en van een industriΓ«le omgeving tot utiliteitsbouw (scholen, kantoorgebouwen en ziekenhuizen). Met andere woorden, met een baan als technicus elektrotechnische installaties heb je uitdagend werk waarin geen dag hetzelfde is!

DOORLEREN NA JE BBL-OPLEIDING TECHNICUS ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES IN DE GEBOUWDE OMGEVING

Met je diploma van de BBL-opleiding technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving op zak wacht er een afwisselende baan op jou. Ben je nog niet uitgeleerd? Ontwikkel je dan verder tot leidinggevende of specialist op het gebied van producten en systemen. Of stroom door naar een hbo-opleiding of branchespecifieke mbo+ opleiding.

WAAROM DE BBL-OPLEIDING TECHNICUS ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES IN DE GEBOUWDE OMGEVING OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

BEN JIJ KLAAR OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS TECHNICUS ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES IN DE GEBOUWDE OMGEVING?

Schrijf je dan in voor de BBL-opleiding technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving op Technova College.

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info