Timmerman Ede

Timmerman (BOL) - Ede

Aanmelden

Als timmerman ben jij bereid iedere dag je handen uit de mouwen te steken. Dankzij jouw inzet, nauwkeurigheid en professionaliteit kunnen mensen straks mooi wonen, werken en leven. Wij hebben vakhelden zoals jij nodig in de bouw. De opleiding duurt 2 jaar. Ben je nog niet uitgeleerd daarna? Leer dan door en volg de opleiding allround timmerman.  

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de mbo-opleiding timmerman aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat de opleiding iets voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De opleiding timmerman is iets voor jou als:

✓ je technisch inzicht hebt;

✓ je weet hoe je veilig en nauwkeurig werkt;

✓ je goed met gereedschap overweg kunt;

✓ je graag met je handen bezig bent.

Over de opleiding timmerman

Tijdens de opleiding timmerman leer jij timmeren en alle mogelijke onderdelen voor gebouwen maken. Je kunt alles precies stellen en opbouwen. Of het nu gaat om vloeren leggen, muren optrekken of dakconstructies bouwen, jij weet iedere klus professioneel en veilig te klaren. 

Het gereedschap van een timmerman kent straks geen geheimen meer voor jou. Je leert veilig omgaan met power tools, leert het gereedschap kennen en leert hoe je moet bouwen met moderne materialen. 

Straks weet jij precies hoe bouwconstructies in elkaar steken, want je ontwikkelt hierin inzicht en je leert bouwtekeningen lezen en zelf tekenen. Ook leer je hoe een projectplanning werkt en wat de verschillende taken van de betrokken vakmensen zijn bij een bouwproject. 

Samen met jouw studieloopbaanbegeleider en de leermeester op de bouwplaats stel je een eigen opleidingsplan op. Met de vakken rekenen, Nederlands en burgerschap ben jij klaar voor een carrière als professioneel timmerman.  

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Klik hier voor Studie in Cijfer over de opleiding timmerman.

Jouw carrière als timmerman

Als timmerman kun jij aan de slag bij bouw- en aannemersbedrijven. Je werkt aan nieuwbouw, renovatiebouw of verbouwingen van woningen, kantoren of andere panden. Je werk is afwisselend, want als een klus geklaard is, ga je door naar de volgende. Geen dag is hetzelfde! Zie jij jezelf al op de bouwplaats staan?

Doorleren na je opleiding timmerman

Wil je na de opleiding timmerman nog doorleren? Dat kan! Met je diploma timmerman op zak kun je doorstromen naar de opleiding allround timmerman. Deze opleiding duurt dan nog 2 jaar. Tijdens deze opleiding breid je je kennis verder uit. Als allround timmerman word je betrokken in veel aspecten van de bouw en ben je breed inzetbaar. 

Waarom de opleiding timmerman op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als timmerman?

Schrijf je dan hier in voor de opleiding timmerman op het Technova College.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding timmerman wel iets voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.