Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

uitvoerder bouw en infra

Tijdens de opleiding maak je kennis met alle onderdelen van de bouw, timmerindustrie en het meubelmaken. Je leert omgaan met situaties die de bouw- of productieprocessen kunnen verstoren en hoe je deze op kunt lossen.

Uitvoerder bouw en infra

DE BBL-OPLEIDING UITVOERDER BOUW & INFRA IS IETS VOOR JOU ALS:

  • je een vakheld bent die een stap verder wil in zijn of haar carrière;
  • je sterk bent in organiseren, plannen en overzicht houden;
  • je gedreven en leergierig bent;
  • commercie je ligt en je de bedrijfskant van de bouwbranche boeiend vindt.

OVER DE BBL-OPLEIDING UITVOERDER BOUW & INFRA

Heb je al een niveau 3 opleiding behaald, maar ben je nog niet uitgeleerd? Of ben jij toe aan een volgende stap in jouw carrière? Met de BBL-opleiding uitvoerder infra & bouw word je voorbereid op een leidinggevende functie. Je leert plannen, kosten beheren, personeel regelen en een bouwadministratie voeren. Je leert coördineren en zorgen voor de benodigde materialen. Als die er niet op tijd zijn, loopt het hele project vertraging op en dat wil je voorkomen! Lijkt het jou leuk om bij verschillende stadia van een bouwproject betrokken te zijn? Dan is dit dé opleiding voor jou.

Tijdens de opleiding maak je kennis met alle onderdelen van de bouw, timmerindustrie en het meubelmaken. Je leert omgaan met situaties die de bouw- of productieprocessen kunnen verstoren en hoe je deze op kunt lossen. Je krijgt les in de werking van een organisatie, bouwplaats- en/of werkplaatsinrichting en kostenbewaking. Verder leer je technische tekeningen maken met het programma AutoCAD. Ook volg je algemene vakken zoals rekenen, burgerschap en Nederlands. 

Een groot deel van de opleiding vindt plaats in de praktijk bij het bedrijf waar je werkt. De combinatie van kennis en kunde zorgt ervoor dat jij na deze opleiding zelfstandig als professional aan de slag kunt.

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Duur van de opleiding

Vind jij de organisatorische en bedrijfsmatige kant van een bouwbedrijf interessant? Heb jij inzicht in de commerciële kant van het vak? Dan past deze opleiding waarschijnlijk goed bij jou. De opleiding uitvoerder bouw & infra duurt 3 jaar.

JOUW CARRIÈRE ALS UITVOERDER BOUW & INFRA

Met je BBL-diploma uitvoerder bouw & infra op zak kun jij aan de slag bij een uitvoerend bouwbedrijf in de timmer- of meubelindustrie. Als ondersteuner van de hoofduitvoerder of als uitvoerder werk jij mee aan de organisatie van bouwprojecten. 

Je bereidt projecten voor die betrekking hebben op de bouw of inrichting van gebouwen, je maakt en controleert technische tekeningen, je maakt calculaties en je doet de bijkomende administratie. Jij bent de organisator van een project, begeleidt de productie en ziet erop toe dat het project goed wordt afgerond. Ook kun je in een adviserende of commerciële rol terechtkomen. 

DOORLEREN NA DE BBL-OPLEIDING UITVOERDER BOUW & INFRA

Na het volgen van de BBL-opleiding uitvoerder bouw & infra heb je een diploma behaald waarmee je al heel veel kanten op kan. Als te toch nog wilt doorleren kun je ervoor kiezen om door te stromen naar het hbo of een branchespecifieke mbo+ opleiding te volgen om je kennis verder uit te breiden.

WAAROM DE OPLEIDING UITVOERDER BOUW & INFRA OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

BEN JIJ KLAAR OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS UITVOERDER BOUW & INFRA?

Schrijf je dan in voor de BBL-opleiding uitvoerder bouw & infra op Technova College.

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding uitvoerder bouw & infra het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info