Allround Vakkracht Onderhoud- en Klusbedrijf BOL Ede

Veiligheid & Vakmanschap: Allround Vakkracht Onderhoud - en Klusbedrijf (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Je houdt van actie en avontuur en je bent ook sportief en gedisciplineerd. Je hebt iets met techniek, werkt graag met je handen, je staat voor een veilige wereld en je bent tenminste 16 jaar op 1 oktober.

Dulon College - Veiligheid & Vakmanschap

De opleiding Allround Vakkracht Onderhoud - en Klusbedrijf

De niveau 3-opleiding Allround Vakkracht Onderhoud- en Klusbedrijf duurt drie jaar en het keuzedeel defensie bereidt je voor op een functie als onderofficier bij de Genie.

Bij deze combinatie van opleiding en keuzedeel ben je verzekerd van een stagevergoeding, sportieve elementen en avontuur! Je maakt uitgebreid kennis met de Genie van de Koninklijke Landmacht, tijdens lessen, excursies en andere buitenschoolse activiteiten.

Praktijkervaring doe je op tijdens je stage op een kazerne. Daar krijg je een eerste algemene militaire opleiding. Tijdens de opleiding loop je in totaal dertig weken stage. Je gaat steeds drie weken naar school en daarop volgt een week stage.

Binnen deze opleiding leer je meer over bouwtechniek, maar ook over civiele techniek, elektrotechniek en installatietechniek. Daarnaast doe je veel aan sport en ontdek je de kracht van samenwerken met je medestudenten. Bij de genie kom je ongeveer dezelfde functies tegen als bij bouwbedrijven. Je werkt aan het aanleggen van bruggen of bouwt complete compounds met gebouwen, bunkers, observatieposten en douches. Op uitzending kun je worden ingezet bij de wederopbouw van openbare gebouwen, het herstellen van wegen en het aanleggen van waterpompen.  Als Allround Vakkracht Onderhoud- en Klusbedrijf leer je ook didactische vaardigheden en leidinggeven.

Jouw militaire uitrusting (o.a. gevechtstenue, rugzak, gevechtsschoenen en sportschoenen) krijg je in bruikleen van Defensie. 
 

Jouw carrière 

Na deze opleiding heb je de keuze om te werken als leidinggevende bij defensie óf in de burgermaatschappij. Met de vakrichting bouw kun je gaan werken bij de Genie. De Genie kent de volgende drie grote ‘algemene’ aspecten: 

1)    Gevechtsondersteuning: leggen en doorbreken van mijnenvelden, bouwen en vernielen van bruggen. De militair die zich bezighoudt met het verwijderen van mijnen wordt wel mineur genoemd. 
2)    Constructie: waaronder bouwtechniek, installatietechniek en elektrotechniek. 
3)    Algemene taken: advisering aan een hogere commandant als het gaat om de inzet van geniemiddelen, voorbereiden en plannen.

Mocht je na je opleiding toch buiten defensie aan de slag willen, dan biedt deze vakrichting een mooie basis voor uiteenlopende functies in de bouw.

Toelatingseisen 

Je hebt minimaal een vmbo-diploma en je bent minimaal 16 jaar op 1 oktober. Voor je aan het keuzedeel Defensie begint,  is een sportmedische screening vereist en doorloop je een toelatingstraject.

 

Skilled for Life!

Projectweek Techniek Veva - Genie ROC A12

VeVa Bouw