Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

werkvoorbereider houttechniek

Met de BBL-opleiding werkvoorbereider houttechniek ben jij straks de spin in het web in het productieproces.

Werkvoorbereider houttechniek

DE BBL-OPLEIDING WERKVOORBEREIDER HOUTTECHNIEK IS IETS VOOR JOU ALS:

  • je commercieel en financieel inzicht hebt;
  • je goed bent met cijfers;
  • je een niveau 3 opleiding in de timmerindustrie hebt afgerond;
  • je graag bij verschillende aspecten van een project betrokken bent.

OVER DE BBL-OPLEIDING WERKVOORBEREIDER HOUTTECHNIEK

Tijdens de BBL-opleiding werkvoorbereider houttechniek leer je alles over werkvoorbereiding, logistiek en productieleiding. Ook leer je omgaan met situaties die de productieprocessen kunnen verstoren. Dit kunnen bijvoorbeeld problemen in de planning zijn, kwaliteitsafwijkingen in materialen of storingen aan machines en productiemiddelen. Als werkvoorbereider houttechniek ben jij degene die deze verstoringen oplost. Verder ben je in staat productiegegevens en productieplanningen samen te stellen en te bewaken en leer je calculeren en offertes maken.

Om toegelaten te worden tot de BBL-opleiding werkvoorbereider houttechniek heb je een relevant vakdiploma nodig op niveau 3. Dit heeft te maken met de basisvaardigheden van het timmervak die je al onder de knie moet hebben. 

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Duur van de opleiding

De BBL-opleiding werkvoorbereider houttechniek van Technova College duurt nog 2 jaar na het behalen van je vakdiploma op niveau 3. 
Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de BBL-opleiding werkvoorbereider houttechniek aan Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

JOUW CARRIÈRE NA JE BBL-OPLEIDING WERKVOORBEREIDER HOUTTECHNIEK

Met jouw BBL-diploma werkvoorbereider houttechniek kun je aan de slag op een kantoor bij een bouwbedrijf of een bedrijf in de timmerindustrie. Je bereidt timmerindustrieprojecten voor en hebt een adviserende en coΓΆrdinerende rol. Je maakt de technische tekeningen en calculaties, je koopt materialen in en zorgt voor afstemming tussen alle betrokkenen. Je houdt overzicht met geautomatiseerde programma’s en houdt in de gaten hoe het project loopt. Jij bent overal bij betrokken en je zorgt dat het proces zo soepel mogelijk verloopt, volgens planning en binnen budget.

Als werkvoorbereider houttechniek kun jij zelfstandig aan de slag in de timmerindustrie. Maar als jij nog wilt doorleren kun je ervoor kiezen om door te stromen naar het hbo of een branche-specifieke mbo+ opleiding te volgen.

WAAROM DE BBL-OPLEIDING WERKVOORBEREIDER HOUTTECHNIEK OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding werkvoorbereider houttechniek het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info