Werkvoorbereider houttechniek (BBL) - Ede

Werkvoorbereider houttechniek (BBL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Je bent zelfstandig, zorgvuldig en kan goed plannen en organiseren. Je beschikt over commercieel en financieel inzicht en hebt cijfermatige kennis.

De opleiding werkvoorbereider houttechniek

(voorheen Werkvoorbereider Industrieel Produceren met hout)

In je voorgaande opleiding niveau 3 heb je alles geleerd over het vak bij een timmerfabriek of houten elementenbouwer. In de opleiding niveau 4 leer je omgaan met situaties die de productieprocessen (kunnen) verstoren. Denk aan problemen in de planning, (kwaliteits)afwijkingen van materialen en storingen aan productiemiddelen. Verder ben je in staat, na het behalen van je diploma, productiegegevens en productieplanningen samen te stellen en te bewaken. Verder leer je calculeren en offertes maken.

Jouw carrière

Na het behalen van een diploma Werkvoorbereider Industrieel Produceren Met Hout, ga je aan de slag op kantoor bij een bouwbedrijf of een bedrijf in de timmerindustrie. Je bereidt timmerindustrieprojecten voor en hebt een adviserende en coördinerende rol. Je maakt de technische tekening, maakt calculaties, koopt materialen in en zorgt voor afstemming tussen alle betrokkenen. Je houdt overzicht met geautomatiseerde programma’s en houdt in de gaten hoe het project loopt. 

Extra info

- De opleidingen Werkvoorbereider Meubelindustrie/(Scheeps)interieurbouw, Werkvoorbereider Industrieel Produceren met Hout en Uitvoerder Bouw & Infra starten de opleiding gezamenlijk.
- Kies je voor deze BBL-opleiding? Dan is het belangrijk dat je bij aanvang van de opleiding al een werkplek hebt met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf.
- Na behalen van een niveau 3 diploma in de branche duurt de opleiding 2 jaar.

Inschrijven in deze opleiding is mogelijk na het behalen van een niveau 3 opleiding binnen de timmerindustrie.