Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

werkvoorbereider meubelindustrie/ (scheeps)interieurbouw

Met de BBL-opleiding werkvoorbereider meubelindustrie/ (scheeps)interieurbouw ontwikkel jij je tot een onmisbare vakheld in jouw branche. Jij bent straks de spin in het web in het productieproces.

Werkvoorbereider meubelindustrie/ (scheeps)interieurbouw

DE BBL-OPLEIDING WERKVOORBEREIDER MEUBELINDUSTRIE/ (SCHEEPS)INTERIEURBOUW IS IETS VOOR JOU ALS:

  • je commercieel en financieel inzicht hebt;
  • je goed bent met cijfers;
  • je de niveau 3 opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer hebt afgerond;
  • je graag bij verschillende aspecten van een project betrokken bent.

OVER DE BBL-OPLEIDING WERKVOORBEREIDER MEUBELINDUSTRIE/ (SCHEEPS)INTERIEURBOUW

Als vakman in de meubelindustrie en (scheeps)interieurbouw weet jij als geen ander hoe het vak in elkaar zit. Maar jij hebt meer in je mars. Met de opleiding werkvoorbereider meubelindustrie/(scheeps)interieurbouw leer je alles over werkvoorbereiding, logistiek en productieleiding.

Ook leer je omgaan met situaties die de productieprocessen kunnen verstoren. Dit kunnen bijvoorbeeld problemen in de planning, kwaliteitsafwijkingen in materialen of storingen aan machines en productiemiddelen zijn. Als werkvoorbereider houttechniek ben jij degene die deze verstoringen oplost. Verder ben je in staat productiegegevens en productieplanningen samen te stellen en te bewaken en leer je calculeren en offertes maken.

Om toegelaten te worden tot de opleiding heb je een relevant vakdiploma nodig op niveau 3, namelijk allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer. Dit heeft te maken met de basisvaardigheden die je als meubelmaker en (scheeps)interieurbouwer al onder de knie moet hebben. 

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Duur van de opleiding

 Deze BBL-opleiding duurt nog 2 jaar na het halen van je vakdiploma op niveau 3.

JOUW CARRIÈRE NA JE BBL-OPLEIDING WERKVOORBEREIDER MEUBELINDUSTRIE/ (SCHEEPS)INTERIEURBOUW

Met een diploma werkvoorbereider meubelindustrie/(scheeps)interieurbouw kun je zelfstandig aan de slag in de meubelindustrie, (scheeps)interieurbouw en houthandel. Je bereidt projecten voor die betrekking hebben op het inrichten van woningen, winkels en andere bedrijfspanden. Met behulp van AutoCAD maak je technische tekeningen van producten voor offertes en productie. Je hebt klantcontact, verzorgt de inkoop van materialen en middelen, bereidt de werkzaamheden voor en begeleidt de productie.

DOORLEREN NA JE BBL-OPLEIDING WERKVOORBEREIDER MEUBELINDUSTRIE/ (SCHEEPS)INTERIEURBOUW

Als werkvoorbereider in de meubelindustrie/(scheeps)interieurbouw kun jij zelfstandig aan de slag in de meubelindustrie, (scheeps)interieurbouw en houthandel. Maar als jij nog wilt doorleren kun je ervoor kiezen om door te stromen naar het hbo of om een branche-specifieke mbo+ opleiding te volgen.

WAAROM DE BBL-OPLEIDING WERKVOORBEREIDER MEUBELINDUSTRIE/ (SCHEEPS)INTERIEURBOUW OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding werkvoorbereider meubelindustrie/(scheeps)interieurbouw het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info