Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Stage in het buitenland

Verleg jij graag je grenzen? Dan is een stage in het buitenland iets voor jou! Een stage in het buitenland biedt je de kans om internationale werk- en leerervaring op te doen, om je talenkennis een enorme boost te geven en om andere vaardigheden zoals ondernemerschap en managementcompetenties te ontwikkelen. Allemaal zaken die later, bij het zoeken van een baan, goed van pas kunnen komen. En…. het is natuurlijk een fantastische ervaring om een tijd in het buitenland te wonen en te studeren.

ONTDEK NIEUWE CULTUREN

Je doet niet alleen werkervaring op, een buitenlandse stage is ook een unieke kans om een andere cultuur te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Het is een ervaring die je nooit meer vergeet en die je leven kan veranderen. Het staat goed op je cv en na afloop van je internationale stage (bpv) ontvang je een Europass. Dit officiële document is een waardevolle aanvulling op je cv en portfolio.

DUUR? NEE HOOR!

Een buitenlandse stage duurt meestal 5 tot 20 weken en hoeft helemaal niet duur te zijn. De school kan je in de kosten voor je buitenlandse stage met behulp van Europese fondsen tegemoetkomen. De belangrijkste is de Erasmus+ subsidie. Let op dat het hier om een Europese stage gaat. Voor overige landen buiten Europa geldt een andere regeling.

GOED VOORBEREID: LEER DE TAAL!

Ben je van plan om in het buitenland een stage te volgen dan is het slim om de taal van het land te leren als die taal niet het Engels is. Je zult beter voorbereid zijn en kunt gemakkelijker communiceren met je collega’s. Ook zal je merken dat je sneller gesprekken met de lokale bevolking kunt voeren. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat iedereen in het buitenland even goed Engels spreekt. Naast lessen organiseren veel taalscholen leuke activiteiten zodat je gemakkelijk in contact kunt komen met internationale studenten.

VIND DE IDEALE TAALCURSUS IN HET BUITENLAND

Het leren van een taal in het buitenland heeft als voordeel dat je de opgedane lesstof direct in de praktijk brengt. Je zult de taal hierdoor veel sneller oppakken en kunnen toepassen. Om de juiste taalcursus te vinden zal je moeten bepalen hoeveel weken en uren je de cursus wilt gaan volgen. De school zal vooraf je niveau beoordelen en daarop de lessen afstemmen. Als je besloten hebt waar je stage gaat lopen, kun je op zoek gaan naar de juiste school. Voor Spaanse taalcursussen heeft onze school contact met Suspanish. Op dit onafhankelijke platform kun je de juiste cursus zoeken, vergelijken en boeken. Je betaalt geen boekingskosten en de prijzen zijn altijd gelijk aan die van de school zelf. Zo ben je ervan verzekerd dat je onbezorgd aan je internationale avontuur kunt beginnen.

GEWOON DOEN: GO OUT LEARNING!

Lijkt het je leuk en interessant om een deel van je studietijd in het buitenland door te brengen en een geweldige ervaring op te doen? Neem dan contact op met de coördinator Jan van Kraaij. Op Connect (intranet voor studenten en medewerkers) vind je nog meer informatie over buitenlandse stages.

Stage lopen binnen Europa 
Er zijn veel mogelijkheden voor een stage binnen Europa, waaronder: België, Ierland, IJsland, Cyprus, Italië, Denemarken, Duitsland, Malta, Estland, Noorwegen, Bosnië, Finland, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Polen, Griekenland, Portugal, Turkije, Groot-Brittannië en Zweden.

Ga jij liever op stage buiten Europa? 
Er zijn ook veel mogelijkheden voor een stage buiten Europa, waaronder: Aruba, Ethiopië, Nieuw Zeeland, Australië, Ghana, Suriname, Bonaire, Iran, Tanzania, Canada, Malawi, Verenigde, Staten, Curaçao, Marokko en  Zuid-Afrika.

UNESCO-SCHOOL

Onze school is een Unesco-school. Dat betekent dat internationale verbondenheid, verdraagzaamheid en solidariteit belangrijke doelstellingen zijn. Onze (stage)projecten in Bosnië en Ethiopië sluiten hierbij nauw aan. Wil je meer informatie over deze Unesco-projecten? Neem dan contact op met Jan van Kraaij: j.vankraaij@roca12.nl.