Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

booglassen mig mag nil niveau 1

Ben je een beginnende lasser en heb je nog geen lasachtergrond? Dan is dit de juiste startopleiding voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen MIG MAG NIL niveau 2.

Booglassen MIG MAG NIL niveau 4 pijp - EDE

MIG/MAG staat voor Metal Inert Gas en Metal Active Gas en is tegenwoordig het meest gebruikte lasproces door zijn veelzijdigheid en snelheid. Het is zo populair wegens de mogelijkheid tot mechanisatie en robotisatie, hoge flexibiliteit en hoge neersmelt.

Dit is een praktijkgerichte opleiding waarbij je met MIG/MAG lassen een plaat tot 10 mm moet verwerken.

INHOUD VAN DE OPLEIDING

De opleiding bestaat uit 25 lesavonden van drie uur. Per avond wordt een uur theorieles gegeven en twee uur praktijkles.

De opleiding op niveau 1 wordt gegeven in ongelegeerd stalen plaat van 3 tot 10 mm.

Tijdens de opleiding worden staande- en liggende hoeklassen met een a-hoogte van 3 mm gelast. Bovendien wordt een aantal lassen gemaakt met een grotere a-hoogte in twee lagen. Onder de hand wordt tweezijdig een I-las gemaakt.

In de theorie wordt behandeld:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

EXAMEN EN CERTIFICERING

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma Booglasser MIG MAG niveau 1. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

ZELFSTUDIE

De zelfstudie is ongeveer één uur per week.

overige informatie

TOELATINGSVOORWAARDEN

Deze opleiding staat open voor iedereen. Mocht blijken dat dit niveau niet bij jou past, dan krijg je van ons na enkele lessen een opleidingsadvies en de mogelijkheid om van niveau te wisselen.

LOCATIE

Ede.

STARTDATA EN PRIJS

  • Startdata: jaarlijks in oktober en november. Hierna in overleg.
  • Prijslijst: Kan op verzoek worden toegestuurd.

SUBSIDIE

Bij stichting OOM kan subsidie voor deze cursus aangevraagd worden. Kijk op de website of je werkgever hiervoor in aanmerking komt.

Contact

Wil jij meer informatie? Klik hier en stel je vraag.