Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

technova college racing

Technova College raceteam is opgericht door docenten van Technova College in Ede om excellente studenten meer uitdaging te geven tijdens hun opleiding.

Na onze 2 jarige deelname aan de E30cup is het tijd voor iets nieuws. Het Technova College Raceteam rijdt in 2018 & 2019 mee in de Ford Fiesta Sprint cup. In 2019 zijn we samen met rijder Laurens de Wit kampioen geworden!    

Laurens de Wit: β€œHet is een enthousiaste groep mensen. Ik heb ook dezelfde opleiding gedaan en dus spreek je dezelfde taal. Ik besef echter wel dat het werken met studenten een risico is, omdat ze weinig ervaring hebben met racewagens en wat er allemaal bij komt kijken. Je wilt niet uitvallen door bijvoorbeeld een los wiel of iets anders dat ze vergeten zijn, het blijven tenslotte studenten die het vak nog aan het leren zijn. Gelukkig worden ze begeleid door de mensen van Bas Koeten, waar ze met hun vragen terecht kunnen. Tot nu toe hebben ze prima werk afgeleverd en ben ik zeer tevreden.” (bron: Ford Fiesta Cup)

DE OPDRACHT

De opdracht van het raceteam bestaat uit het klaar maken van de auto (op school, in vrije uren in de werkplaats) voor elke race (wedstrijd) en het prepareren van de auto op het circuit. Hierbij wordt er zorgvuldig geanalyseerd, geprepareerd en getest op zoek naar de perfecte set-up. 

HET TEAM

Het raceteam is er niet alleen voor de autotechnici, er zitten namelijk studenten van verschillende opleidingen in het raceteam, zoals: Audiovisueel Specialist, Autotechnicus, Fotografie en Logistiek. De autotechnici zorgen er natuurlijk voor dat de auto klaar is voor de race, studenten Logistiek zorgen voor het transport, de audiovisuele specialisten maken video’s van elke race en van de opleiding Fotografie zorgen de studenten uiteraard voor de foto’s. Zo worden studenten niet alleen uitgedaagd binnen hun eigen vakgebied, maar leren ze ook samenwerken met andere disciplines.