Booglassen MIG MAG NIL niveau 3 - Ede

Voor wie?

Ben jij een MIG/MAG-lasser die laswerk moet verrichten dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen? Dan is deze praktijkgerichte opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen MIG MAG NIL niveau 4.

MIG/MAG staat voor Metal Inert Gas en Metal Active Gas en is tegenwoordig het meest gebruikte lasproces door zijn veelzijdigheid en snelheid. Het is zo populair wegens de mogelijkheid tot mechanisatie en robotisatie, hoge flexibiliteit en hoge neersmelt.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit 30 weken waarin 60 uur praktijklessen en 45 uur theorielessen wordt gegeven.

De opleiding omvat hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogtes in ongelegeerd stalen plaat en verschillende diktes. De V-las wordt in horizontale en verticale positie in plaat van 12 mm gelast. De V-las verticaal (3Gu) wordt ultrasoon beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 3.

In de theorie wordt behandeld:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

Examen en certificering

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma Booglasser MIG MAG niveau 3. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

Zelfstudie

De zelfstudie is ongeveer 2 uur per week.

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding staat open voor iedereen. Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het echter wel noodzakelijk dat je beschikt over het niveau van NIL niveau 2. Mocht blijken dat dit niveau niet bij jou past, dan krijg je van ons na enkele lessen een opleidingsadvies en de mogelijkheid om van niveau te wisselen.

Locatie

Ede.

Startdata en prijs

Nader te bepalen.

Subsidie

Bij stichting OOM kan subsidie voor deze cursus aangevraagd worden. Kijk op de website of je werkgever hiervoor in aanmerking komt. 

Contact en aanmelden

Voor meer informatie, neem contact op via volwassenenonderwijs@technovacollege.nl