Booglassen MIG MAG NIL niveau 4 plaat - Ede

Voor wie?

Als jij als MIG/MAG lasser op hoog niveau laswerk moet verrichten dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen, dan kan je je aanmelden voor deze opleiding. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Meesterlasser (IWP).

MIG/MAG staat voor Metal Inert Gas en Metal Active Gas en is tegenwoordig het meest gebruikte lasproces door zijn veelzijdigheid en snelheid. Het is zo populair wegens de mogelijkheid tot mechanisatie en robotisatie, hoge flexibiliteit en hoge neersmelt.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit 30 weken waarin 60 uur praktijklessen en 45 uur theorielessen wordt gegeven.

De cursus omvat hoek-, V- en K-lassen in plaatdiktes 10,12 en 20 mm. De V- en K-naden worden ultrasoon en/of röntgentechnisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 4 plaat.

In de theorie wordt behandeld:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

Examen en certificering

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma Booglasser niveau 4 plaat. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

Zelfstudie

De zelfstudie is ongeveer 2 uur per week.

Toelatingsvoorwaarden

Voor deze opleiding geldt als toelatingsvoorwaarde het diploma MIG/MAG of TIG-Lassen niveau 3.

Locatie

Ede.

Startdata en prijs

Nader te bepalen.

Subsidie

Bij stichting OOM kan subsidie voor deze cursus aangevraagd worden. Kijk op de website of je werkgever hiervoor in aanmerking komt. 

Contact en aanmelden

Voor meer informatie, neem contact op via steljevraag@technovacollege.nl