Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

booglassen tig nil niveau 2 rvs - ede

Ben jij een TIG-lasser die zich verder willen bekwamen in de diverse lasposities in roestvast staal?

VOOR WIE?

Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen TIG NIL niveau 3.

TIG staat voor Tungsten Inert Gas en kenmerkt zich door verhitting onder een gasbescherming door de boog van een niet- afsmeltende elektrode. Het toevoegmateriaal wordt met de hand toegediend waardoor er doorlopend met 2 handen gewerkt moet worden.

INHOUD VAN DE OPLEIDING

De opleiding bestaat uit 25 lesavonden van drie uur. Per avond wordt een uur theorieles gegeven en twee uur praktijkles. De opleiding wordt afgenomen volgens de reglementen van het NIL.

De opleiding op het tweede niveau wordt gegeven in roestvast staal en omvat hoeklassen in verschillende posities. De V-las wordt onder de hand uitgevoerd. Tevens wordt een plaat/pijp verbinding gelast met een staande hoeklas met een a-hoogte van 2 mm.

In de theorie wordt behandeld:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies
  • Fabricage en toepassingen

EXAMEN EN CERTIFICERING

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma TIG niveau 2 RVS. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

ZELFSTUDIE

De zelfstudie is ongeveer 1 uur per week.

TOELATINGSVOORWAARDEN 

Deze opleiding staat open voor iedereen. Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het echter wel noodzakelijk dat je beschikt over het niveau van TIG 1.

LOCATIE

Ede.

STARTDATA EN PRIJS

Startdata: jaarlijks in oktober en november. Hierna in overleg.

Prijslijst: Kan op verzoek worden toegestuurd.

EXTRA INFORMATIE

Bij stichting OOM kan subsidie voor deze cursus aangevraagd worden. Kijk op de website of je werkgever hiervoor in aanmerking komt.

CONTACT EN AANMELDEN

Voor meer informatie, neem contact op via volwassenenonderwijs@technovacollege.nl