info leermiddelenlijst

Info leermiddelenlijsten

13-02-2023 werden we verrast door het bericht dat Studers per direct stopt. Dit roept veel vragen op, die we nu nog niet allemaal kunnen beantwoorden. Komend schooljaar zullen we de overstap maken naar een andere partij. Vooralsnog zal Studers in de lead zijn om de huidige (leverings)problemen op te lossen. De leermiddelenlijsten, met daarop ISBN-nummers ed, zijn nog wel inzichtelijk via Studers. Bestellen via die site kan niet meer. Als je nog leermiddelen moet bestellen, zal dit tijdelijk via andere wegen moeten, bijvoorbeeld via bol.com of via webshops van uitgevers.

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. ROC A12 werkt samen met Studers. Bij Studers vind je op je leermiddelenlijst precies de leermiddelen die je voor jouw opleiding en leerjaar nodig hebt. Uiteraard mag je de boeken ook via een andere (online) boekhandel aanschaffen.

Als je ervoor kiest om je boeken bij Studers te bestellen, dan heb je tijdens het bestelproces de inloggegevens nodig van je schoolaccount van de school waar je naar toe gaat. Je ontvangt de inloggegevens een week voor de start van je opleiding op het e-mailadres dat je bij je aanmelding opgegeven hebt. Inlog niet ontvangen? Check dan eerst je ongewenste mail.

Wij raden je aan om je leermiddelen bij de start van je eerste lesdag in je bezit te hebben. Denk aan de levertijd. Mogelijk zullen enkele leermiddelen onder leiding van een docent online besteld worden tijdens de introductie of eerste lesweken. Daarnaast zijn er leermiddelen die gedurende het schooljaar besteld worden.

Ben je al student van ROC A12 óf ben je als nieuwe student ingeschreven bij ROC A12?

Zodra je over de inloggegevens van je schoolaccount beschikt bestel je je boeken en digitale leermiddelen eenvoudig volgens deze stappen:

 1. Klik hier om naar ‘Inloggen studentenplatform’ te gaan.
 2. Log in met jouw schoolaccount.
 3. Ga in SharePoint naar de knop “Studers lesmateriaal bestellen”.
 4. Selecteer op de bestelpagina die verschijnt jouw opleiding/instelling: Astrum College, Dulon College, Technova College, Het Perron of Arentheem College MBO.
 5. Selecteer jouw opleiding en leerjaar en kies wat je wilt bestellen.
 6. Volg de stappen, plaats je bestelling en klaar!

Let op dat je de juiste leermiddelenlijst kiest en dat je bij de juiste opleiding kijkt.

 • Locatie
 • Domein
 • Opleiding
 • Leerjaar, crebo, niveau en opleidingsnaam

Wij raden je aan om je leermiddelen bij de start van je eerste lesdag in je bezit te hebben. Denk aan de levertijd. Mogelijk zullen enkele leermiddelen onder leiding van een docent online besteld worden tijdens de introductie of eerste lesweken. Daarnaast zijn er leermiddelen die gedrurende het schooljaar besteld worden.

Nog geen schoolaccount? Of denk je erover na je opleiding te gaan volgen bij ROC A12 en ben je benieuwd welke leermiddelen je nodig hebt?

Vind dan via onderstaande links de leermiddelenlijst van de opleiding van jouw keuze direct op de website van Studers. Je hebt hiervoor jouw schoolaccount nog niet nodig.

 1. Selecteer de link naar jouw school:
 1. Selecteer jouw opleiding en leerjaar
 2. Bekijk de leermiddelen die je nodig hebt!

Toch alvast bestellen? Maak dan in de bestelprocedure de keuze om zonder schoolaccount te bestellen. Je moet dan later nog even je digitale schoolmateriaal koppelen aan je schoolaccount. Je ontvangt hierover een mail met instructies van Studers.

Digitale studiematerialen

Bestel je ook digitaal studiemateriaal? Dan kan je via SharePoint bij al je het materiaal komen dat je besteld hebt bij Studers via de knop “Bundle digitaal studiemateriaal”.

Waarom bestellen via Studers?

 • Samen met je school: zo heb je altijd de juiste leermiddelen
 • Compleet: alles voor jouw opleiding
 • Ook 2e hands: in je lijst zie je direct of boeken ook 2e hands te verkrijgen zijn
 • Betaalgemak: kies uit verschillende betaalopties
 • Op tijd bij je thuisbezorgd

Verkoop je oude boeken!

Studieboeken niet meer nodig? Studers koopt ze van je terug! Check op studers.nl/boeken-verkopen welke boeken je kunt verkopen en hoeveel geld je kunt verdienen!

Vragen? Ga dan naar studers.nl/klantenservice