Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

volwassenen- onderwijs bij technova college

Vind je het tijd geworden om jezelf bij te spijkeren? Misschien kijk je er naar uit om (weer) te gaan werken, wil je jouw kennis verdiepen, of nu toch die stap gaan maken in een nieuwe richting. Technova College is er ook voor volwassenen! Bekijk jouw mogelijkheden, van een korte training tot een volledige beroepsopleiding naast je werk en/of gezin.

Trainingen en cursussen

Is een korte training of cursus meer iets voor jou? Dat kan al in enkele of meerdere dagdelen. Klik hier om alle trainingen en cursussen te bekijken.

maatwerk in techniekopleidingen

De derde leerweg is een flexibele en snellere mbo-route die met name interessant is voor werkenden en werkzoekenden. Door middel van een derde leerwegtraject kunnen zij een volledige, erkende mbo-opleiding volgen (diploma gericht), maar ook een deel daarvan (gericht op mbo-certificaat of praktijkverklaring).

Diplomagerichte trajecten in de derde leerweg leiden op tot hetzelfde diploma als de leerroutes BOL en BBL. Er gelden daarom dezelfde wettelijke kwaliteitseisen. Het verschil tussen een reguliere mbo-opleiding en een derde leerweg traject zijn:

  1. Er zijn geen regels voor onderwijstijd en studieduur. Een opleiding in de derde leerweg is daarom vaak korter dan een reguliere mbo-opleiding. Dit kan en mag alleen als de kwaliteit van het diploma geborgd is.
  2. Opleidingstrajecten binnen de derde leerweg worden niet bekostigd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Naast individuele deelnemers zijn we er ook voor bedrijven en instellingen. Technova College helpt bij het ontwikkelen en professionaliseren van medewerkers met bedrijfsopleidingen, cursussen, trainingen enβ€―maatwerktrajecten. Het versterken van mensen staat centraal. We bieden bedrijven de mogelijkheid om een training of opleiding in-company (intern bij het bedrijf) te laten verzorgen. De training kan zo op maat worden gemaakt voor de specifieke situatie binnen het bedrijf of de organisatie.

Werkend leren Γ©n een diploma halen

In een BBL-opleiding werk je toe naar een volwaardig mbo-diploma. Het is de ideale manier om werken te combineren met een complete beroepsopleiding. Hier start jouw carrière-switch! Klik hier om alle BBL-opleidingen te bekijken.

Maatwerk & incompany

In veel gevallen bieden wij de mogelijkheid om trainingen β€˜incompany’ te organiseren. Zo leer je je teams precies wat nodig is. Met oefeningen en praktijkvoorbeelden uit jouw bedrijf. En dat gewoon bij jou op de werkvloer en op dagen en tijden waarop je medewerkers even kunt missen. Dat is de kracht van maatwerktrajecten.

Samen gaan we om tafel om opleidingswensen en -behoeften in kaart te brengen. Op basis daarvan ontvang je een scholingsvoorstel op maat. Inclusief een duidelijk kostenplaatje voor het gehele maatwerktraject. We vertellen je daarbij meteen voor welke subsidies jouw maatwerkopleiding in aanmerking komt. Tijdens het traject evalueren we regelmatig: hoe doen medewerkers het en wat kan er nog beter?

Tip: Zet met collega-bedrijven uit de omgeving een maatwerktraject op. Zo kun je kosten delen en toch dicht bij huis heel gericht jouw medewerkers trainen en bijscholen.

Waarom technova college voor llo?

Onze visie op LLO: Leven lang ontwikkelen betekent dat mensen continu leren en ontwikkelen gedurende hun hele leven. Zij blijven nieuwe kennis en vaardigheden leren, zowel formeel als informeel. Dit om zich te blijven aanpassen aan veranderende omstandigheden, het bevorderen van persoonlijke groei en het verbeteren van de participatie in de samenleving.

  • Technova College is er voor iedereen van 16-66 jaar, werkend of niet werkend.
  • Kwalitatief gedegen opleidingen. Ga altijd voor een wettelijk erkend diploma/ certificaat 
  • Wij zijn jullie educatieve partner voor LLO in de regio. Wij bieden kennis, maatwerk en jullie de praktijk.