Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Volwassenen- onderwijs bij Technova College

Mbo-opleidingen en cursussen voor volwassenen

Vind je het tijd geworden om jezelf bij te spijkeren? Misschien kijk je er naar uit om (weer) te gaan werken, wil je jouw kennis verdiepen, of nu toch die stap gaan maken in een nieuwe richting. Technova College is er ook voor volwassenen! Bekijk jouw mogelijkheden, van een korte training tot een volledige beroepsopleiding naast je werk en/of gezin.

Technova College biedt maatwerk in techniekopleidingen

De derde leerweg is een flexibele en snellere mbo-route die met name interessant is voor werkenden en werkzoekenden. Door middel van een derde leerwegtraject kunnen zij een volledige, erkende mbo-opleiding volgen (diploma gericht), maar ook een deel daarvan (gericht op mbo-certificaat of praktijkverklaring).

Diplomagerichte trajecten in de derde leerweg leiden op tot hetzelfde diploma als de leerroutes BOL en BBL. Er gelden daarom dezelfde wettelijke kwaliteitseisen!
Het verschil tussen een reguliere mbo-opleiding en een derde leerweg traject zijn:

  1. Er zijn geen regels voor onderwijstijd en studieduur. Een opleiding in de derde leerweg is daarom vaak korter dan een reguliere mbo-opleiding. Dit kan en mag alleen als de kwaliteit van het diploma geborgd is.
  2. Opleidingstrajecten binnen de derde leerweg worden niet bekostigd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Naast individuele deelnemers zijn we er ook voor bedrijven en instellingen. Technova College helpt bij het ontwikkelen en professionaliseren van medewerkers met bedrijfsopleidingen, cursussen, trainingen enβ€―maatwerktrajecten. Het versterken van mensen staat centraal. We bieden bedrijven de mogelijkheid om een training of opleiding in-company (intern bij het bedrijf) te laten verzorgen. De training kan zo op maat worden gemaakt voor de specifieke situatie binnen het bedrijf of de organisatie.

Trainingen en cursussen

Is een korte training of cursus meer iets voor jou? Dat kan al in enkele of meerdere dagdelen.Β 

Werkend leren Γ©n een diploma halen

In een BBL-opleiding werk je toe naar een volwaardig mbo-diploma. Het is de ideale manier om werken te combineren met een complete beroepsopleiding. Hier start jouw carrière-switch! 

Β 

Β