Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

hoe leiden bedrijven medewerkers en zij-instromers op?

Hoe leiden bedrijven medewerkers en zij-instromers op? Technova College vroeg het aan bedrijven tijdens de stagemarkt.

woensdag 15 november 2023

Op woensdag 25 oktober bezochten 45 vmbo leerlingen en 55 mbo-studenten de stagemarkt op Technova College. 22 organisaties uit de installatietechniek en maakindustrie gaven een kijkje in hun toekomstige beroep en de stagemogelijkheden. Een mooie manier om vanuit het onderwijs en het bedrijfsleven samen op te trekken. 

Goede techneuten zijn altijd welkom.

Naast het reguliere onderwijs, waar met name jongeren gebruik van maken, vraagt het opleiden van volwassen medewerkers en zij-instromers aandacht. Leven Lang Ontwikkelen is de naam voor deze vorm van leren en opleiden. Het bedrijfsleven en het onderwijs vinden elkaar hier steeds meer en beter in. Technova College maakte van de gelegenheid gebruik om de deelnemende bedrijven van de stagemarkt – in de wandelgangen - te vragen hoe zij hiermee bezig zijn, met name op het gebied van de elektrotechnische installatietechniek. 

De afstand tussen onderwijs en bedrijfsleven is te groot.

Naast de reactie dat nieuwe medewerkers, bij voorkeur met kennis van het vakgebied, heel welkom zijn, werd aangegeven dat het onderwijs niet altijd voldoende aansluit bij het huidige werkveld en dat er meer behoefte is aan integraal opleiden. Iets waarover bedrijven aangaven graag mee te willen denken.  

Derde leerweg? Wat is dat?

De mogelijkheden van het flexibele onderwijs in de derde leerweg is nog niet bij alle bedrijven bekend. In hoeverre de flexibele opleiding (Eerste) monteur elektrotechnische installaties aansluit bij de wensen van het bedrijfsleven horen we dan ook graag. Bedrijven die met ons mee willen praten zijn van harte welkom. Meer info: h.vandertier@technovacollege.nl.