Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

skills heroes nu al een succes?

Op dinsdag 20 december 2022 vonden de kwalificatiewedstrijden voor de finales van de SKILL-HEROES 2022/2023 plaats op het mbo Rijnland in Leiden. Voor het Technova College vaardigden wij onze student Demian Romeijn af.

maandag 30 januari 2023

EEN SPANNENDE KWALIFICATIEWEDSTRIJD VOOR STUDENT DEMIAN

Om 07:00 uur in de ochtend vertrokken we vanaf Technova College met de auto naar de wedstrijd locatie. Onderweg hebben we de laatste details doorgenomen en na een vlotte reis arriveerden we ruim op tijd bij de wedstrijd locatie. Na de inschrijving, een bak koffie en 45 minuten wachten waarin de spanning opliep, mochten de studenten om 09:30 uur naar de wedstrijdruimte.

GeΓ―soleerd van de buitenwereld

De studenten waren vanaf dan geΓ―soleerd van de buitenwereld en dus helemaal aangewezen op hun eigen kennis en vaardigheden. De wedstrijdopdracht werd uitgedeeld en de studenten mochten aan de slag! De docenten mochten af en toe op afstand polshoogte nemen, maar zonder enige vorm van communicatie met de student. Vanaf toen was het dus afwachten voor de begeleidende docenten en hard werken voor de studenten.

Omstreeks 16:15 uur kwam Demian als een van de eerste studenten naar buiten. Ik vroeg hem hoe het gegaan was en hij vertelde mij dat het volgens hem wel goed gegaan was. Je kon 100 punten halen voor de opdrachten en hij dacht dat hij er wel 70 gehaald had. In totaal waren er 24 studenten (lees 24 mbo's!) die meededen aan de kwalificatiewedstrijd. Deze wedstrijd werd verdeeld over twee dagen, dus 2x 12 deelnemers. Na de wedstrijd volgde er dus nog niet direct een uitslag. De uitslag zou pas de woensdagavond of donderdag bekend gemaakt worden. We werden dus nog in spanning gehouden of Demian door was naar de finalewedstrijd op 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam.  

Beste studenten ICT-beheer van Nederland

Midden in de nacht om 00:30 uur volgde de e-mail dat de uitslag bekend was, maar er stond geen uitslag in deze e-mail. Om de uitslag te kunnen bekijken moesten we naar de website van de Skills Heroes. De spanning steeg…we klikten op het tabje finale en daar verscheen de lijst met deelnemers aan de finale. We speurden direct naar de naam van Demian Romeijn op de lijst... En ja hoor, zijn naam stond erbij! Demian had 71 van de 100 punten gehaald, dat had hij dus al goed ingeschat. Met deze score hoort Demian Romeijn dus bij de beste acht studenten ICT-beheer van Nederland! Hij mag op 23 en 24 maart namens Technova College gaan deelnemen aan de finale in de RAI in Amsterdam.

Wij zijn als afdeling IT & Development heel trots op onze student Demian, nu op naar de finale en wordt vervolgd…

Bert van de Glind
Docent BBW IT & Development