Constructiewerker BBL

Allround constructiewerker (BBL) - Ede

Aanmelden

Kwaliteit en vakmanschap zijn voor jou zeker geen brug te ver. Daarom ben jij zeer geschikt om aan de slag te gaan als allround constructiewerker. Als allround constructiewerker bewerk je zelfstandig plaat- en profielmaterialen tot verschillende constructies, zoals bruggen, apparaten of gebouwen. De BBL-opleiding allround constructiewerker van het Technova College duurt 3 jaar. Heb jij de opleiding constructiewerker niveau 2 afgerond? Dan duurt de opleiding nog maar 2 jaar. Daarna kun je zelfstandig aan de slag als bruggenbouwer (letterlijk!) of in een ander onderdeel van constructie- en apparatenbouw.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de BBL-opleiding allround constructiewerker aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BBL-opleiding allround constructiewerker is iets voor jou als:

✓ je graag zelfstandig met machines en gereedschappen wilt werken;

✓ je technisch inzicht hebt;

✓ je met staal, RVS en aluminium wilt werken;

✓ je wilt leren door te doen.

Over de BBL-opleiding allround constructiewerker

Denk groot! Als constructiewerker kun jij grote staalconstructies maken, zoals bruggen en gebouwen. Of denk juist klein en maak (onderdelen van) apparaten (voor de apparatenbouw) en constructies. Ook kan het zijn dat jij als constructiewerker straks uit verschillende onderdelen een grote constructie moet monteren op locatie. Tijdens de BBL-opleiding allround constructiewerker leer je producten maken van staal, RVS en aluminium. 

Tijdens de opleiding leer je de verschillende technieken die een constructiewerker moet kennen. Deze technieken zijn verspanen, buigen, snijden, ponsen en lassen. Jij weet straks precies wat de eigenschappen zijn van het materiaal en hoe je dat specifieke materiaal het beste kunt bewerken. Ook leer je technische tekeningen lezen.

Werkplek bij een leerbedrijf: OpleidingsBedrijf Metaal

Voor BBL-opleidingen in de metaal- en mechatronicabranche, zoals de opleiding allround constructiewerker, werkt Technova College samen met het OpleidingsBedrijf Metaal (OBM).

Je gaat twee dagen per week naar school, waarbij je afwisselend zowel theorie- als praktijkvakken krijgt. De andere dagen ga je werken bij een leerbedrijf. Samen bieden we je uitgebreide begeleiding. Je slagingskans wordt hiermee aanzienlijk vergroot. 

In de laatste fase van je mbo-3 opleiding ga je 1 dag per week naar school en ga jij je verder verdiepen in het bedrijf waar je werkt. 

Het OBM helpt je, als dat nodig is, bij het vinden van een leerbaan. Bovendien is het ook mogelijk om extra branchediploma’s te behalen, zoals VCA en NIL-Lassen.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Klik hier voor Studie in Cijfers over de BBL-opleiding allround constructiewerker.

Jouw carrière na je BBL-opleiding allround constructiewerker

Met een diploma van de BBL-opleiding allround constructiewerker kun jij zelfstandig aan de slag bij bedrijven in de constructiebouw, apparatenbouw en de metaalproductenindustrie. Jij werkt straks mee aan het produceren van producten van staal, RVS of aluminium. Je kunt ook aan het werk bij toeleveringsbedrijven en in de machine-, scheeps- en apparatenbouw.

Je bent verantwoordelijk voor het vervaardigen, repareren en modificeren van constructies. De constructies, apparaten of onderdelen waar je aan werkt, moeten voldoen aan strenge eisen. Kwaliteit en vakmanschap zijn daarom heel erg belangrijk. 

Jij werkt straks binnen een bedrijf op de werkplaats of op locatie. Onderdelen worden geproduceerd en deze moeten vervolgens op locatie worden samengebouwd tot een geheel. Werk jij straks mee aan het plaatsen van een nieuwe brug of indrukwekkende nieuwbouw?

Doorleren na je BBL-opleiding allround constructiewerker

Met je diploma allround constructiewerker niveau 3 kun jij aan de slag bij bedrijven in de constructiebouw, apparatenbouw en metaalproductenindustrie die complete eindproducten maken. Ook kun je werken bij bedrijven die (half-)producten leveren aan andere bedrijven. Ben je nog niet uitgeleerd? Studeer dan verder tot (meewerkend) leidinggevende of werkvoorbereider. Of breid je kennis verder uit binnen jouw vakgebied metaalbewerking.

Waarom de BBL-opleiding allround constructiewerker op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven
 

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als allround constructiewerker?

Schrijf je dan in voor de BBL-opleiding allround constructiewerker op het Technova College.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding allround constructiewerker het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.