Allround machinaal houtbewerker (BBL) - Ede

Allround machineoperator houttechniek (BBL) - Ede

Aanmelden

Schuren, zagen en vormgeven. Met verschillende houtbewerkingsmachines prachtige producten maken, zoals kozijnen, trappen, meubels en vloeren. In de BBL-opleiding allround machineoperator houttechniek (voorheen: allround machinaal houtbewerker) leer je hoe je van verschillende soorten hout mooie producten maakt. Voor studenten die de opleiding machineoperator houttechniek (voorheen: machinaal houtbewerker) op niveau 2 hebben afgerond duurt deze opleiding twee jaar. Nog geen ervaring met houtbewerken? Geen probleem. Je kunt ook starten in een driejarig traject waarin je eerst de basis aanleert. 

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de BBL-opleiding allround machineoperator houttechniek aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BBL-opleiding allround machineoperator houttechniek is iets voor jou als:

✓ je technisch inzicht hebt;

✓ je weet hoe je veilig en nauwkeurig werkt;

✓ je goed zelfstandig kan werken;

✓ je oplossingsgericht bent.

Over de BBL-opleiding allround machineoperator houttechniek

Tijdens deze opleiding houd jij je bezig met de meest voorkomende machinebewerkingen. Dankzij jouw vakkundige inzet worden de bestelde houtproducten precies op maat en in de juiste vorm gemaakt. Of het nu gaat om een meubelstuk of een raamkozijn. Niks is jou te gek. Jij ziet erop toe dat houten constructies volgens de regels en op tijd worden gemaakt. Je doet specialistische kennis op over houtbewerkingsmachines, houtsoorten en producten. 

Tijdens deze opleiding ben je veel zelfstandig aan het werk. De opleiding is kleinschalig opgezet, waarbij individueel begeleiding centraal staat. Je legt verantwoording af aan jouw leidinggevende. Zowel op school als binnen jouw leerbedrijf.

Werkplek bij een leerbedrijf

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Klik hier voor Studie in Cijfers over de BBL-opleiding allround machineoperator houttechniek.

Jouw carrière als allround machineoperator houttechniek

Als allround machineoperator houttechniek ben jij de expert in houtproducten. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in timmerwerkplaatsen, timmerfabrieken en interieurbouwbedrijven. En heb je wel eens aan een beroep als signmaker of scheepsbouw gedacht? Dankzij jouw vakkundige kennis en inzet worden houtproducten op maat en in de juiste vorm gemaakt.

Doorleren na de BBL-opleiding allround machineoperator houttechniek 

Wil je na deze opleiding nog meer leren? Dat kan. Specialiseer je op het gebied van bijzondere bewerkingen, zoals rondfrees werkzaamheden. Je kunt na deze opleiding ook doorstromen naar een technische opleiding op niveau 4.

Waarom deze BBL-opleiding allround machineoperator houttechniek op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als allround machineoperator houttechniek?

Schrijf je dan in voor de BBL-opleiding allround machineoperator houttechniek op het Technova College.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding allround machineoperator houttechniek het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.