Metselaar - Ede

Allround metselaar (BBL) - Ede

Aanmelden

Als allround metselaar draag jij letterlijk je steentje bij aan de bouw. Heb jij een scherp oog, ben je zorgvuldig en wil je graag snel de praktijk in? Volg de opleiding tot allround metselaar en leer allerlei soorten metselwerk kennen en maken, je eigen werk plannen en probleemoplossend werken. De opleiding duurt 3 jaar, daarna kun je zelfstandig aan de slag bij een bouw-, aannemers- of metselaarsbedrijf. Volg je deze opleiding na het behalen van een niveau 2-diploma? Dan duurt deze opleiding 2 jaar.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de BBL-opleiding allround metselaar aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BBL-opleiding allround metselaar is iets voor jou als:

✓ je zorgvuldig bent en goed ruimtelijk inzicht hebt;

✓ je zelfstandig kunt werken;

✓ je je eigen werkzaamheden wilt organiseren en plannen;

✓ je wilt leren van de praktijk.

Over de BBL-opleiding allround metselaar

Metselen is veel meer dan stenen op elkaar stapelen met specie ertussen. Het is een vak apart waar zorgvuldigheid, precisie en ruimtelijk inzicht voor nodig is.

Tijdens de BBL-opleiding allround metselaar leer jij allerlei soorten metselwerk kennen en uitvoeren. Als je de basistechnieken onder de knie hebt leer je vakkundig uitzetten en strekken, bogen en bijzonder metselwerk uitvoeren. Daarnaast leer je diverse gereedschappen en machines gebruiken en steigers (de)monteren. Ook het betegelen van wanden en het afwerken van vloeren zijn voorkomende werkzaamheden. Je leert perfect schoon metselwerk opleveren, metselwerk dat zichtbaar blijft. 

Je leert het vak met name in de praktijk. Je voert opdrachten uit op je leer- en werkplek, waardoor je de theorie onder de knie krijgt door te doen. Daarnaast volg je de vakken rekenen, Nederlands en burgerschap.

Werkplek bij een leerbedrijf

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat de studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Jouw carrière na je BBL-opleiding allround metselaar

Na de BBL-opleiding allround metselaar ben jij een onmisbare kracht in de bouw. Jij kunt zelfstandig aan de slag bij een bouw-, aannemers- of metselbedrijf. Je organiseert en plant alle voorkomende werkzaamheden op de bouwplaats en voert deze uit. Je bouwt niet alleen nieuwe gebouwen, je helpt ook panden renoveren. 

Doorleren na je BBL-opleiding allround metselaar

Met je BBL-diploma allround metselaar op zak kun jij zelfstandig aan de slag in de bouw. Ben je nog niet klaar met leren? Dan kun je je ook verder leren tot uitvoerder bouw & infra.

Waarom de BBL-opleiding allround metselaar op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als allround metselaar?

Schrijf je dan in voor de BBL-opleiding allround metselaar op het Technova College.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding allround metselaar het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

Bijsluiter