Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (BOL) - Ede

Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (BOL) - Ede

Aanmelden

Wil jij iets moois en functioneels bouwen met je eigen handen? Als allround meubelmaker of (scheeps-)interieurbouwer maak je niet alleen iets wat veel gebruikt wordt, maar ook iets wat mooi moet zijn. Creativiteit en gevoel voor vormgeving zijn daarbij van belang. De mbo-opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer van het Technova College duurt 3 jaar. Volg je deze opleiding na het behalen van een niveau 2 diploma? Dan duurt deze opleiding nog maar 2 jaar. Daarna kun jij zelfstandig  aan de slag als meubelmaker of interieurbouwer.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer is iets voor jou als:

✓ je nauwkeurig bent en zelfstandig kunt werken;

✓ je creatief bent en gevoel hebt voor vormgeving;

✓ je een professionele houding hebt en veilig werken belangrijk vindt;

✓ je technisch inzicht hebt.

Over de opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Tijdens de opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer leer jij alles wat er komt kijken bij een carrière in de meubelbranche. Wil jij de handen uit de mouwen steken en leren hoe je hout bewerkt tot de mooiste meubels en interieurs? Dan ben je aan het juiste adres. 

Je leert technische tekeningen lezen en uitwerken. Ook leer je alles over de verschillende houtmaterialen die er zijn, van verschillende soorten hout en hardhout tot plaatmateriaal. Jij weet straks precies welk materiaal het beste is voor welke toepassing en waarom. Je doet specialistische kennis op, waardoor jij ingewikkelde producten kan fabriceren. 

Volg je deze opleiding zonder vooropleiding in de meubelindustrie? Dan leer je ook omgaan met het gereedschap van de meubelmaker en interieurbouwer. Je leert omgaan met power tools, handgereedschap en verschillende houtbewerkingsmachines bedienen en onderhouden. Hierbij is ook volop aandacht voor veranderende milieu- en Arbowetgeving. 

Omdat de kans groot is dat jij later een team van meubelmakers aanstuurt, wordt al tijdens de opleiding gewerkt aan communicatieve vaardigheden en leidinggeven. Ook leer je plannen, organiseren en snel ingrijpen als er problemen ontstaan.

We duiken niet alleen de theorie in, maar gaan juist ook veel met de praktijk aan de slag. Je leert het vak van meubelmaker en interieurbouwer het beste door het zo veel mogelijk te doen. Je leert monteren, afwerken, lijmen en kitten. Zo maak je verschillende producten en meubels, van een tafel of bed tot volledige winkelinrichting.

Tijdens de opleiding loop je stage. Hier doe je veel praktijkervaring op en leer je van een ervaren meubelmaker of interieurbouwer de fijnste kneepjes van het vak.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Klik hier voor Studie in Cijfers over de opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer.

Jouw carrière na je opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Met je diploma allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer kun jij de handen uit de mouwen gaan steken bij een meubelfabriek. Hier werk je samen met je collega’s in teamverband aan diverse meubels en artikelen. Of je gaat aan de slag bij een specialistisch en exclusief meubelatelier waar je unieke stukken maakt. 

Doorleren na je opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Als allround meubelmaker of (scheeps)interieurbouwer kun jij zelfstandig aan de slag in de meubelindustrie bij een meubelfabriek of meubelatelier. Wil je nog verder leren? Na deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4, zoals de opleiding tot werkvoorbereider meubelindustrie (scheeps)interieurbouw.

Waarom de opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als allround meubelmaker of (scheeps)interieurbouwer?

Schrijf je dan in voor de opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer op het Technova College.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.