Allround timmerman - Ede

Allround timmerman (BBL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij hebt verantwoordelijkheidsgevoel en oog voor veiligheid. Je werkt graag in een team, maar ook zelfstandig. Dit doe je op wisselende locaties, zowel binnen als buiten.

De opleiding Allround Timmerman

Tijdens deze opleiding leer jij alles over timmeren en houten constructies. Denk aan het stellen van kozijnen en trappen. Je leert op professionele en veilige wijze vloeren leggen en dakconstructies bouwen. De combinatie ‘werken en leren’ staat hierbij centraal. Een groot deel van de opleiding leer je in de praktijk. Op die manier maak je kennis met de taken van andere vaklieden in de bouw, leer je technische tekeningen lezen en krijg je inzicht in de constructie van gebouwen. Als allround timmerman ben je bij veel aspecten in verschillende stadia van een bouwproject betrokken. Met de kennis en ervaring die je tijdens de opleiding opdoet, word je breed inzetbaar: zowel in teamverband als bij klussen die je zelfstandig uitvoert. Op school krijg je vakken als vaktekenen, rekenen, Nederlands, Engels en loopbaan en burgerschap.

Jouw carrière

Als allround timmerman maak, repareer en monteer je houten onderdelen. Je gaat aan de slag bij bouw- en aannemersbedrijven of restauratiebedrijven. Je bent een echte vakman en werkt zelfstandig op de bouwplaats of werkplaats. Je plaatst dakkapellen en stelt kozijnen. Je maakt ramen, deuren, trappen, daken, balklagen en vloeren. Het is precisiewerk waar jij als professional de verantwoordelijkheid voor draagt. Je hebt geleerd om daar op een vakkundige en veilige manier mee om te gaan.

Volg je deze opleiding na het behalen van een niveau 2-diploma? Dan duurt deze opleiding 2 jaar.

 

Studie in Cijfers Timmeren BBL-2

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Timmeren BBL