Allround timmerman - Ede

Allround timmerman (BBL) - Ede

Aanmelden

Als allround timmerman draai jij je hand niet om voor het hebben van verantwoordelijkheid op de bouwplaats. Dankzij jouw inzet, nauwkeurigheid en professionaliteit kunnen mensen straks mooi wonen, werken en leven. Wij hebben vakhelden zoals jij nodig in de bouw. De opleiding duurt 3 jaar. Volg je deze opleiding na het behalen van een niveau 2-diploma? Dan duurt deze opleiding 2 jaar. Daarna kun jij zelfstandig aan de slag! 

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de BBL-opleiding allround timmerman aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BBL-opleiding allround timmerman is iets voor jou als:

✓ je technisch inzicht hebt;

✓ je weet hoe je veilig en nauwkeurig werkt;

✓ je graag betrokken bent bij verschillende aspecten;

✓ je meteen aan de slag wilt terwijl je leert.

Over de BBL-opleiding allround timmerman

Tijdens de BBL-opleiding allround timmerman leer jij alle aspecten kennen van timmeren en houten constructies bouwen. Hierbij kun je denken aan het stellen van kozijnen, het bouwen van trappen, het leggen van vloeren en het in elkaar zetten van dakconstructies. 

Als allround timmerman ben je breed inzetbaar op verschillende aspecten van de bouw. Je leert zowel zelfstandig als in teamverband werken en je bent betrokken bij verschillende aspecten van het project. 

Tijdens de opleiding staat de combinatie ‘werken en leren’ centraal. Een groot deel van de kennis die je nodig hebt als allround timmerman doe je op in de praktijk. Op die manier leer je de taken van andere vaklieden in de bouw kennen, technische tekeningen lezen en krijg je inzicht in de constructie van gebouwen.

Samen met jouw studieloopbaanbegeleider en de leermeester op de bouwplaats stel je een eigen opleidingsplan op. Met behulp van de theoretische en praktische kennis die je opdoet met vakken als vaktekenen, rekenen, Nederlands, Engels en burgerschap, ben jij straks breed inzetbaar als professioneel allround timmerman.

Werkplek bij een leerbedrijf

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Wil je niet in dienst bij een leerbedrijf? De opleiding allround timmerman wordt ook aangeboden in de BOL-variant (beroepsopleidende leerweg). Ook tijdens een BOL-opleiding leer je door te doen, alleen loop je dan stage.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Klik hier voor Studie in Cijfers over de BBL-opleiding allround timmerman.

Jouw carrière als allround timmerman

Als allround timmerman kun jij aan de slag bij bouw- en aannemersbedrijven. Je werkt aan nieuwbouw, renovatiebouw of verbouwingen van woningen, kantoren of andere panden. Je werk is afwisselend, want als een klus geklaard is, ga je door naar de volgende. Geen dag is hetzelfde! Zie jij jezelf al op de bouwplaats staan?

Doorleren na je BBL-opleiding allround timmerman

Wil je na de BBL-opleiding allround timmerman nog doorleren? Dat kan! Met je BBL-diploma allround timmerman op zak kun je doorstromen naar de BBL-opleiding werkvoorbereider houttechniek. Deze opleiding duurt dan nog 2 jaar. Tijdens deze opleiding leer je projecten in de timmerindustrie voorbereiden. Wil je liever de leiding nemen op een bouwplaats of over een bouwproject? Stroom dan door naar de opleiding middenkaderfunctionaris bouw.

Waarom de BBL-opleiding allround timmerman op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als allround timmerman?

Schrijf je dan in voor de BBL-opleiding allround timmerman op het Technova College.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding allround timmerman het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.