Audiovisueel Specialist BOL - Ede

AV-specialist | Audiovisueel specialist (BOL) - Ede

Aanmelden

Als AV-specialist ga je aan de slag bij audiovisuele bedrijven. Denk aan de radio- of televisiewereld, het internet of tijdens evenementen. Met deze opleiding word je bijvoorbeeld cameraman, audio engineer, geluidstechnicus of video editor. Je moet visueel ingesteld, creatief, sociaal en flexibel zijn om van deze opleiding een succes te maken. Werk je ook nog eens graag samen met anderen aan een mooi eindproduct? Dan is deze mbo-vakopleiding tot AV-specialist jouw toekomst!

Deze opleiding is echt iets voor jou als je:

✓ visueel, creatief, flexibel en praktisch bent ingesteld;

✓ makkelijk contacten legt;

✓ goed kunt organiseren en plannen;

✓ graag in teamverband werkt.

Over de opleiding AV-specialist

Tijdens de opleiding ontwikkel jij je tot vakheld voor het beroep cameraman, editor en geluids-, licht- & beeldtechnicus. Je wordt professioneel opgeleid door docenten met veel praktijkervaring. In het eerste jaar leg je een goede basis met audiovisuele praktijkopdrachten, waarbij aspecten als compositie, sfeer, licht en kleur aan de orde komen. 

Tijdens de opleiding ga je voltijd naar school en loop je drie keer een half jaar stage bij gerenommeerde audiovisuele bedrijven. Ook leer je tijdens deze AV-opleiding omgaan met softwarepakketten die nodig zijn om een videoproductie te kunnen maken. Denk aan AVID en Photoshop. 

In de theorielessen leer je alle competenties binnen het audiovisuele vak beheersen:

  • videocommunicatie
  • drama
  • videotechniek
  • filmanalyse
  • videoproductie
  • Engels
  • Nederlands

Binnen deze opleiding wordt ook veel aandacht besteed aan beeld-, licht- en geluidstechniek, zodat je als allround AV-specialist aan de slag kunt. Het is eigenlijk een filmopleiding, audio engineer opleiding, audiovisueel opleiding, geluidstechnicus opleiding en cameraman opleiding in één.

Jouw carrière als AV-specialist

Met het diploma van AV-specialist op zak, kun je aan de slag bij audiovisuele bedrijven. Ook kun je als freelancer aan de slag met je eigen materialen en faciliteiten. Binnen het werkterrein van de audiovisueel specialist kan het accent op één vakgebied liggen. Ook een combinatie van licht, geluid, beeld, camera- of montagewerk komt steeds vaker voor. Na deze AV-specialist mbo opleiding kun je doorstuderen aan het hbo, bijvoorbeeld op de Filmacademie of een Hogeschool voor de kunsten.

Opleiding tot cameraman of cameravrouw

Als cameraman of cameravrouw ben je een AV-specialist die een verhaal vertelt met beelden. Dit beroep is inhoudelijk en technisch. Jij leert de professionele videocamera op de juiste wijze bedienen en zorgt dat het beeld de bedoelde impact heeft. Een mooie compositie, camerabeweging en beelduitsnede zijn de belangrijkste aandachtspunten. Bij toekomstig studiowerk krijg je instructies van een regisseur. Jij leert de juiste camera-instellingen bepalen voor een inhoudelijk mooi shot. Je raakt bedreven in het werken met licht om sfeer, kleur en vormgeving van het beeld te bepalen. Tijdens de opleiding werk je aan sociale vaardigheden, want de kans is groot dat jij in de toekomst als freelancer aan de slag gaat.

Opleiding tot video-editor

Word je video-editor, dan zorg je voor de montage van het beeldverhaal. De editor gaat aan de slag met de ruwe beelden die zijn gemaakt door de cameraman. Tijdens de opleiding leer je een logisch verhaal te ‘editen’ voor de kijker. Dit doe je door de beelden achter elkaar te zetten met gevoel voor shotlengte, timing en beeldritme. In de praktijk werk je samen met de regisseur of verslaggever en wordt de inhoud van de videoproductie bepaald. De kwaliteit van audio is een belangrijk onderdeel van de montage. 

Je krijgt gevoel voor de spanningsopbouw door middel van beeld en geluid in de montage. Kennis van software en digitale technieken is noodzakelijk om storingen op te kunnen lossen in de montageset. Dit leer je als AV-specialist dan ook tijdens je opleiding.

Waarom deze opleiding bij het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Aanmelden voor deze opleiding

Is deze opleiding op jouw lijf geschreven? Je vindt hier alles over de aanmeldprocedure bij het Technova College.

Studie in Cijfers 

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers AV-productie BOL

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@technovacollege.nl.

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.

AV spelialist promo