Eerste Autotechnicus - Ede

Eerste Bedrijfsautotechnicus (BBL) - Ede

Aanmelden

Per 1-8-2021 wordt deze opleiding samengevoegd met de opleiding: Eerste Autotechnicus.
Deze opleidingen krijgen de nieuwe naam: Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen.

Bij het aanmelden voor deze opleiding kies je voor de opleiding: Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Iets voor jou?

Jij sleutelt graag aan de grote voertuigen en wil daar je beroep van maken. Je hebt technisch inzicht, kunt zelfstandig werken, bent collegiaal en communicatief sterk.

De opleiding Eerste Bedrijfsautotechnicus

Als eerste bedrijfsautotechnicus verhelp je storingen en leer je bedrijfsauto’s onderhouden. Tijdens de opleiding leer je handgereedschap gebruiken, maar ook om te gaan met moderne elektronische apparatuur. Je doet kennis op over transmissiesystemen en wielgeometrie. Je raakt bedreven in het stellen van de juiste diagnose en het verhelpen van storingen. Met de kennis en inzichten die jij opdoet, kun jij vaak achterhalen waar het probleem zit. Tijdens de opleiding werk je ook aan je communicatieve vaardigheden. Zo kun je goed samenwerken, minder ervaren collega’s en studenten op de juiste wijze aansturen en het contact met de klant vlot laten verlopen. Al tijdens je opleiding ga je aan de slag bij garagebedrijven voor bedrijfsauto’s of werkplaatsen van busvervoermaatschappijen, waardoor je veel praktijkervaring opdoet. Na het voltooien van de opleiding ben je in staat om zelfstandig onderhoud en reparaties aan bedrijfsvoertuigen uit te voeren. 

Jouw carrière

Als eerste bedrijfsvoertuigtechnicus ben je dé specialist op het gebied van bedrijfsautotechniek. Na de opleiding heb jij de nodige praktijkervaring en kun je aan de slag bij garagebedrijven voor bedrijfsauto’s of bijvoorbeeld werkplaatsen van busvervoermaatschappijen. Je hebt contact met klanten en soms geef je leiding aan andere autotechnici.

Doorleren? 

Mogelijk kun jij deze opleiding in overleg verlengen met de opleiding Technisch Specialist Bedrijfsauto's (niveau 4) en/of een cursus voor APK-keurmeester volgen.