Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Word die onmisbare en zelfstandige vakheld met de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving. Jij leert hoe diverse soorten elektrotechnische installaties werken, hoe je ze moet installeren, onderhouden en indien nodig repareren. Je wordt dus super breed opgeleid! Zo is straks geen dag hetzelfde.

Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

DEze mbo-OPLEIDING is IETS VOOR JOU ALS:

  • je goed technisch inzicht hebt;
  • je ervan houdt om te experimenteren;
  • je goed kunt plannen en organiseren;
  • je wilt leren door te doen.

OVER DE OPLEIDING EERSTE MONTEUR ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES IN DE GEBOUWDE OMGEVING

Als eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving kan je aan de slag in woningen, winkelbedrijven, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en industriegebouwen. In de gebouwen waar jij aan gaat werken zitten verschillende elektrotechnische installaties, zoals liften, verlichting en beveiligingssystemen. Daarnaast zijn ze voorzien van verschillende (data)netwerken.

Als eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving moet jij zowel zelfstandig als in teamverband (eventueel als leidinggevende) aan de slag kunnen. Daarom leer je hoe je je werk het beste kunt organiseren. Je krijgt een stevige theoretische basis met vaktheorie, elektriciteitsleer en gereedschapsleer. Ook ben jij straks volledig op de hoogte van alle voorschriften waar je als vakheld mee te maken kan krijgen. Veilig werken is van het groot belang.

Ook krijg je praktijkvakken, zoals CAD-tekenen en storingzoeken. We leren je hoe je de elektrotechnische installaties moet installeren door het je te laten doen. Ook weet je straks als geen ander hoe je de elektrotechnische installaties in bedrijf moet stellen en hoe je ze moet onderhouden. 

We leiden je op tot een echte professionele en zelfstandige eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving. We werken aan een professionele beroepshouding en je volgt het vak burgerschap. Ook krijg je Nederlands en rekenen. 

BBL-OPLEIDING

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Ook tijdens de BOL-opleiding leer je door te doen, alleen loop je dan stage.

Duur van de opleiding

De opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving van Technova College duurt 3 jaar. Heb jij de opleiding monteur elektrotechnische installaties gehaald? Dan duurt de opleiding nog 2 jaar.

JOUW CARRIÈRE NA DE OPLEIDING EERSTE MONTEUR ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES IN DE GEBOUWDE OMGEVING

Zie jij het wel zitten om regelmatig aan de slag te gaan in een ander gebouw? Als eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving kan ieder gebouw jouw werkterrein worden. Er is bijna geen gebouw denkbaar waar geen elektrotechnische installatie in zit! Dus met de afwisseling in je werk zit het wel goed. 

Je kunt zelfstandig elektrotechnische installaties gaan installeren, onderhouden en repareren, zoals licht-, alarm- en brandbeveiligingsinstallaties. Dit doe je in woonhuizen, winkels, kantoren, ziekenhuizen en bedrijven. Waar nodig begeleid je ook jouw minder ervaren collega’s.

DOORLEREN NA JE OPLEIDING EERSTE MONTEUR ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES IN DE GEBOUWDE OMGEVING

Met je diploma van de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving op zak wacht er een afwisselende baan op jou. Ben je nog niet uitgeleerd? Stroom dan door naar de opleiding technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving.

WAAROM DE OPLEIDING EERSTE MONTEUR ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES IN DE GEBOUWDE OMGEVING OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

 

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info