Je wordt opgeleid tot technicus middenkader engineering. Deze opleiding start met een tweejarige basis waarin je breed kennis maakt met mechatronica en engineering. Na het tweede jaar kies je voor een uitstroomrichting.
De opleiding Engineer Industriële Automatisering
Kies jij voor de specialisatie Engineer Industriële Automatisering? Dan ga je aan het werk met opdrachten die te maken hebben met het ontwerpen en bouwen van geautomatiseerde installaties en machines. De opleiding Engineer Industriële Automatisering is een veelzijdige opleiding waarin je zowel hardwarematig als softwarematig breed wordt geschoold. Het is dé richting waarbij ICT en elektrotechniek samenkomen. Al vrij snel ga je op de computer CAD-tekeningen maken. Je leert hoe je programma’s maakt voor gebruik op een industriële PC/PLC’s. Je leert hoe je besturings-, communicatie-, regel- en aandrijfapparatuur programmeert, bedient en gereed maakt. Tijdens de opleiding werk je veel in kleine groepjes aan vernieuwende projecten die met behulp van intensieve begeleiding tot prachtige resultaten leiden.
Voorbeelden van eerder uitgevoerde projecten zijn de ontwikkeling van de totale besturing voor het automatisch verpakken van snoep, het ontwerpen en installeren van een duurzaam laadstation voor elektrische auto’s of de ontwikkeling van een robotbesturing voor het sorteren van pakketjes of bagage.
Jouw carrière
Steeds meer processen worden in een bedrijf geautomatiseerd. Je hebt dan ook volop kans op een baan als Engineer Industriële Automatisering. Jij gaat bijvoorbeeld een netwerk bouwen van industriële computers (PLC’s) of robots die informatie uitwisselen om een productielijn van auto’s te laten werken. Je krijgt te maken met industriële machines of je bouwt een website die vervolgens via een chip een motor aanstuurt. Er zijn veel mogelijkheden en de techniek blijft volop in beweging. Saai wordt het niet in dit vakgebied.
Doorleren?
Als je deze opleiding hebt afgerond, kun je doorstromen naar het hbo. De afdeling Elektrotechniek heeft samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen een leerroute ontwikkeld voor goede doorstroommogelijkheden.