Technicus engineering - Ede

Engineer Smart industry (voorheen technische computerkunde) - Technicus engineering (BOL) - Ede

Aanmelden

Wil jij aan de slag met big data en onderwerpen zoals Internet-of-Things (IoT)? Tijdens de smart industry opleiding ga je aan de slag met programmeren en mechatronica. De smart industry opleiding (technicus engineering) van het Technova College duurt 4 jaar. De eerste 2 jaar krijg je een brede basis en volg je de opleiding samen met de andere technicus engineer-opleidingen. De laatste 2 jaar specialiseer je je tot engineer smart industry.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de opleiding engineer smart industry (technicus engineering) aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De smart industry opleiding is iets voor jou als:

✓ je graag zelfstandig werkt, maar wel collegiaal bent 

✓ je interesse hebt in programmeren en software, maar ook in hardware

✓ je elektronisch geautomatiseerde producten wilt leren ontwerpen en bouwen

✓ je wilt leren door te doen

Over de mbo-opleiding smart industry (technicus engineering)

Als technicus engineering heb jij techniek in de vingers. Jij weet straks hoe dingen mechanisch en elektrotechnisch in elkaar zitten. Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot technicus middenkader engineering. Je begint met een tweejarige basis waarin je breed kennis opdoet over mechatronica en engineering. Na het tweede jaar kies je een uitstroomrichting. Je kunt kiezen voor de specialisatie smart industry of een van de drie andere uitstroomrichtingen:

Kies jij voor de specialisatie engineer smart industry? Dan ga je aan het werk met opdrachten die te maken hebben met het ontwerpen en bouwen van elektronisch geautomatiseerde producten. Je wordt breed opgeleid op zowel hardware- als softwaregebied.

Je leert programmeren in verschillende programmeertalen en krijgt les in netwerktechnieken. Onderwerpen die in deze lessen terugkomen zijn: 

  • Internet-of-Things (IoT) 
  • cloud computing
  • big data 
  • industriële netwerken

Je krijgt inzicht in de manier waarop interfaces (elektronica) communiceren met pc’s en wat microcontrollers zijn. Raspberry pi, Arduino, robots en Programmable Logic Controllers (PLC) zijn voorbeelden van hightech componenten die je gaat leren gebruiken. Je verbindt, onderhoudt en programmeert geautomatiseerde systemen. Je leert hoe je computersystemen en hardware-applicaties ontwerpt, beheert en aanpast. 

Je werkt tijdens de opleiding veel aan projecten. Je wordt daarbij intensief begeleid en dat leidt tot toffe resultaten. Het energieverbruik van een gebouw meten via internet en het maken van een autonome robot zijn voorbeelden van projecten die studenten uit voorgaande jaren hebben uitgevoerd. Na het voltooien van de opleiding ben jij een breed opgeleide smart industry engineer.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Middenkader engineering BOL

Jouw carrière na je smart industry opleiding (technicus engineering)

Met een diploma van de smart industry opleiding (technicus engineering) heb jij grote kans op een goede baan. Bedrijven staan te springen om jouw expertise, want ze blijven automatiseren en het vakgebied ontwikkelt zich razendsnel.

Jouw werkterrein ligt in de elektronische industrie en dienstverlening. Je voornaamste taken bestaan uit service verlenen, onderhoud plegen en programmeren. Je kunt zowel de software- als de hardwarekant op.

Met andere woorden, er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor een technicus engineer. Maar laat je daardoor niet uit het veld slaan! Als je nog niet precies weet wat bij jou past, krijg je tijdens de opleiding mogelijkheden om kennis te maken met verschillende branches en werkzaamheden.


Doorleren na je smart industry opleiding (technicus engineering)

Met je diploma technicus engineering niveau 4 met specialisatie engineer smart industry zijn er veel baankansen voor jou. Ben je nog niet uitgeleerd? Als je deze opleiding hebt afgerond, kun je er ook voor kiezen om door te stromen naar het hbo. De afdeling Elektrotechniek heeft samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een leerroute ontwikkeld met goede doorstroommogelijkheden.

Waarom de smart industry opleiding (technicus engineering) op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ Kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer   ✓ Fijne mix van theorie en praktijk

✓ Leer een vak waar de maatschappij om vraagt    ✓ Groot netwerk in bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als technicus engineering?

Schrijf je in voor de opleiding engineer smart industry (technicus engineering) op het Technova College:

aanmeldlink

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de smart industry opleiding (technicus engineering) het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons een mail met jouw vraag.

steljevraag@technovacollege.nl