Technicus engineering - Ede

Engineer Smart industry (voorheen technische computerkunde) - Technicus engineering (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij hebt gevoel voor techniek en affiniteit met computers. Je bent nieuwsgierig,handig en praktisch ingesteld. Mensen doen graag een beroep op jou. Je bent collegiaal, creatief en weet van aanpakken.

Je wordt opgeleid tot technicus middenkader engineering. Deze opleiding start met een tweejarige basis waarin je breed kennis maakt met mechatronica en engineering. Na het tweede jaar kies je voor een uitstroomrichting. 

De opleiding Engineer Smart Industry

Kies jij voor de specialisatie Smart Industry? Dan ga je aan het werk met opdrachten die te maken hebben met het ontwerpen en bouwen van elektronisch geautomatiseerde producten. De opleiding Engineer Smart Industry is een veelzijdige opleiding waarin je zowel hardwarematig als software-matig wordt geschoold. 

Je leert programmeren in verschillende programmeertalen en krijgt les in netwerktechnieken. Onderwerpen die in deze lessen terugkomen zijn: Internet-Of-Things (IOT), cloud computing, Big data en industriële netwerken.Je krijgt inzicht in de manier waarop interfaces (elektronica) communiceren met pc’s en wat microcontrollers zijn. Raspberry pi, Arduino, robots en Programmable Logic Controllers (PLC) zijn voorbeelden van hightech componenten die je gaat leren gebruiken. Je verbindt, onderhoudt en programmeert geautomatiseerde systemen. Je leert hoe je computersystemen en hardware-applicaties ontwerpt, beheert en aanpast. 

Je werkt tijdens de opleiding veel aan projecten. Je wordt daarbij intensief begeleid en dat leidt tot prachtige resultaten. Het energieverbruik van een gebouw meten via internet en het maken van een autonome robot, zijn voorbeelden van projecten die studenten uit voorgaande jaren hebben uitgevoerd. Na het voltooien van de opleiding ben jij een breed opgeleide Smart Industry Engineer.

Jouw carrière

Je hebt met dit diploma op zak volop kans op een baan, want bedrijven en instellingen raken steeds meer geautomatiseerd. Het vakgebied blijft zich razendsnel ontwikkelen, dus saai wordt het nooit. Jouw werkterrein ligt in de elektronische industrie en dienstverlening. Je voornaamste taken bestaan uit service verlenen, onderhoud plegen en programmeren. Je kunt zowel de software kant als hardware kant op. 

Doorleren? 

Na het afronden van deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo. De afdeling elektrotechniek heeft samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen een leerroute ontwikkeld voor goede doorstroommogelijkheden.