Machinaal houtbewerker (BBL) - Ede

Machinaal houtbewerker (BBL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij wilt alles weten over hout en plaatmateriaal. Je werkt het liefst met je handen, bent nauwkeurig en werkt graag in teamverband, maar kunt ook goed zelfstandig aan de slag.

De opleiding Machinaal Houtbewerker

Tijdens deze opleiding leer je met diverse machines omgaan waarmee je houten onderdelen kunt bewerken. Zo leer je (computergestuurde) houtbewerkingmachines instellen, bedienen en onderhouden. Dit doe je op professionele wijze met aandacht voor de opgestelde milieu- en veiligheidsregels. Je doet kennis op over verschillende houtsoorten en de gereedschappen die je gebruikt. Je raakt bedreven in het maken van uiteenlopende timmerproducten, zoals deuren, kozijnen, ramen, trappen en interieurbouw producten. Tijdens de opleiding ben je zelfstandig aan het werk. De opleiding is kleinschalig opgezet en individuele begeleiding staat centraal, zowel op school als in het bedrijf.

Jouw carrière

Als machinaal houtbewerker kun je aan de slag bij timmerwerkplaatsen, timmerfabrieken en interieurbouwbedrijven. Jij bent verantwoordelijk voor het instellen, bedienen en onderhouden van de houtbewerkingmachines. Dankzij jouw vakkundige inzet worden de bestelde houten producten precies op maat gemaakt. 

Doorleren? 

Na het afronden van deze opleiding kun je doorleren voor Allround Machinaal Houtbewerker (niveau 3).

Bijsluiter