Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

machineoperator houttechniek

Tijdens deze opleiding leer je hout en plaatmateriaal omtoveren tot meubels, kozijnen, deurposten, trappen, vloeren, vlonders, hekken, daken of zelfs hele houtskeletbouwwoningen.

Machineoperator houttechniek

DE BBL-OPLEIDING MACHINEOPERATOR HOUTTECHNIEK IS IETS VOOR JOU ALS:

  • je nauwkeurig bent en zelfstandig kunt werken;
  • je wilt leren omgaan met indrukwekkende houtbewerkingsmachines;
  • je een professionele houding hebt en veilig werken belangrijk vindt;
  • je wilt leren van de praktijk.

OVER DE BBL-OPLEIDING MACHINEOPERATOR HOUTTECHNIEK

Tijdens deze opleiding leer je hout en plaatmateriaal omtoveren tot meubels, kozijnen, deurposten, trappen, vloeren, vlonders, hekken, daken of zelfs hele houtskeletbouwwoningen. 

Dit doe je met name met de hulp van houtbewerkingsmachines, zoals boor- en schuurmachines, cirkel- en platenzagen en freesbanken. Tegenwoordig zijn veel van deze houtbewerkingsmachines computergestuurd. Je leert ze instellen, bedienen en onderhouden. Ook kun jij straks 3D-tekeningen maken die je met de computergestuurde houtbewerkingsmachines vervolgens tot in het kleinste detail kan namaken.

Je leert verschillende soorten hout en hun eigenschappen kennen. Zo weet jij precies welk hout voor welk project het meest geschikt is en met welke gereedschappen je ze het beste kunt bewerken. Dit doe je op professionele wijze met aandacht voor de geldende milieu- en veiligheidsregels. 

Het maken van uiteenlopende timmerproducten, zoals deuren, kozijnen, ramen, trappen en producten voor de interieurbouw, is voor jou een peulenschil. Tijdens de opleiding ben je zelfstandig aan het werk. De opleiding is kleinschalig opgezet en individuele begeleiding staat centraal, zowel op school als in het bedrijf.

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Duur van de opleiding

De BBL-opleiding machineoperator houttechniek van Technova College duurt 2 jaar. Daarna kun jij aan de slag als machineoperator houttechniek bij een timmerwerkplaats of -fabriek.

JOUW CARRIÈRE NA JE BBL-OPLEIDING MACHINEOPERATOR HOUTTECHNIEK

Met een diploma op zak van de BBL-opleiding machineoperator houttechniek kun jij straks aan de slag bij een timmerfabriek, -werkplaats of een interieurbouwbedrijf. Jij bent verantwoordelijk voor het instellen, bedienen en onderhouden van de houtbewerkingsmachines. Dankzij jouw vakkundige inzet worden de bestelde houten producten precies op maat en volgens het ontwerp  gemaakt. 

DOORLEREN NA JE BBL-OPLEIDING MACHINEOPERATOR HOUTTECHNIEK

Als machineoperator houttechniek kun jij aan de slag in de timmerindustrie. Ben je nog niet klaar met leren? Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding allround machineoperator houttechniek. Tijdens deze opleiding kun jij je verder specialiseren en daarna volledig zelfstandig aan de slag.

WAAROM DE BBL-OPLEIDING MACHINEOPERATOR HOUTTECHNIEK OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

BEN JIJ KLAAR OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS MACHINEOPERATOR HOUTTECHNIEK?

Schrijf je dan in voor de BBL-opleiding machineoperator houttechniek op Technova College.

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding machineoperator houttechniek het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info