mbo opleiding Manager-transport-logistiek-Veenendaal

Manager Transport & Logistiek (BOL) - Veenendaal

Je kunt je voor deze opleiding helaas niet meer aanmelden.

Iets voor jou?

Plannen, organiseren en overzicht houden? Leidinggeven zit jou in het bloed. Je bent dan ook stressbestendig, flexibel en communicatief sterk.

De opleiding Manager Transport & Logistiek

Jij doet alle vaardigheden op die nodig zijn om het logistieke proces optimaal te laten verlopen en leert de activiteiten in het magazijn zo goed mogelijk inplannen, organiseren en begeleiden. Tijdens de opleiding staan belangrijke onderwerpen als automatisering en omgang met medewerkers centraal. Het personeel komt onder jouw verantwoordelijkheid te werken. Ook leer je altijd op zoek te gaan naar manieren om het logistieke proces te verbeteren. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om het certificaat ‘Veilig rijden met de heftruck’ te halen.

Een deel van de lessen vindt plaats op het Laadperron: een levensecht magazijn, waar je in de praktijk kennis maakt met logistiek.

Jouw carrière

Als manager transport & logistiek kun je aan de slag bij een groothandel, logistiek dienstverlener of expeditiebedrijf. Jouw voornaamste taak? Zorgen dat het logistieke proces optimaal verloopt. Je geeft leiding aan teamleiders en medewerkers, maar je steekt ook zelf je handen uit de mouwen. In een groot bedrijf ben jij leidinggevende van een aparte afdeling. In kleine bedrijven ben je verantwoordelijk voor meerdere aspecten tegelijk. Je maakt planningen, beheert de voorraad, weet alles over beladingen en levertijden. Je onderhoudt contact met klanten en leveranciers en zet de computer in om je hierbij te helpen.

Heb je de havo afgerond of een diploma Logistiek Teamleider? Dan kun je in het tweede leerjaar instromen.

Bijsluiter