Technicus engineering - Ede

Mechatronicus (Technicus engineering) (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij wilt graag werken in een hightech omgeving. Je hebt een brede interesse in en aanleg voor techniek. Je houdt van sleutelen, werkt nauwkeurig en bent besluitvaardig. Je spoort complexe problemen of onregelmatigheden op en verhelpt deze direct.

Je wordt opgeleid tot technicus middenkader engineering. Deze opleiding start met een tweejarige basis waarin je breed kennis maakt met mechatronica en engineering. Na het tweede jaar kies je voor een uitstroomrichting.

De opleiding Mechatronicus

Kies jij voor de specialisatie Mechatronicus? Dan ga je aan het werk met opdrachten die te maken hebben met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van hightech apparatuur en machines voor industriële processen.

Tijdens de opleiding leer je alles over moderne constructies van machines, mechanische en elektrische aandrijvingen en automatisering. Je ontwerpt, maakt, programmeert en onderhoudt ‘zelfdenkende’ apparatuur en industriële processen, zoals robots en medische apparatuur. Daarnaast krijg je les in besturingstechniek, elektrotechniek en elektronica. Jij leert mechatronische producten vakkundig te testen, eventuele storingen te verhelpen en onderhoud te plegen. Je leert complexe problemen op te lossen en in een team te werken. Daarnaast leer je minder ervaren collega’s aan te sturen en zie je erop toe dat de taken goed worden uitgevoerd.

Voorbeelden van eerder uitgevoerde projecten, zijn de ontwikkeling van een industriële wasmachine voor het reinigen van verpakkingsmiddelen, het ontwerpen en installeren van een robot voor het plaatsen en oppakken van verschillende snacks of het ontwerpen en bouwen van een racesimulator.

Jouw carrière

Als mechatronicus kun je aan de slag bij een (middel)groot metaalbedrijf in de machine-, levensmiddelen- en verpakkingsindustrie of apparatenbouw. Je werkt aan apparaten en machines die zijn opgebouwd uit mechanische, elektrische en elektronische onderdelen. 

Doorleren? 

Met dit diploma kun je doorstromen naar een technische opleiding op hbo-niveau.