Technicus engineering - Ede

Mechatronicus (Technicus engineering) (BOL) - Ede

Aanmelden

Zie jij jezelf al aan de slag gaan in een hightech omgeving? Met jouw brede interesse en aanleg voor techniek los je complexe problemen op en werk je aan hightech apparatuur en machines voor industriële processen. De opleiding technicus engineering mechatronica van het Technova College duurt 4 jaar. De eerste 2 jaar krijg je een brede basis en volg je de opleiding samen met de andere technicus engineer-opleidingen. De laatste 2 jaar specialiseer je je tot  mechatronicus.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de opleiding technicus engineering mechatronica aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De opleiding technicus engineering mechatronica is iets voor jou als:

✓ je nauwkeurig kan werken en goed technisch inzicht hebt

✓ je ervan houdt om te sleutelen 

✓ je wilt werken in een hightech omgeving

✓ je wilt leren door te doen

Over opleiding technicus engineering mechatronica

Als technicus engineering heb jij techniek in de vingers. Jij weet straks hoe dingen mechanisch en elektrotechnisch in elkaar zitten. Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot technicus middenkader engineering. Je begint met een tweejarige basis, waarin je breed kennis opdoet over mechatronica en engineering. Na het tweede jaar kies je een uitstroomrichting. Je kunt kiezen voor de specialisatie mechatronicus of een van de drie andere uitstroomrichtingen:

  • Werktuigbouwkunde
  • Engineer industriële automatisering
  • Smart industry

Kies jij voor de specialisatie mechatronicus? Dan ga je aan het werk met opdrachten die te maken hebben met het ontwerpen en bouwen van hightech apparatuur en machines voor industriële processen. 

Tijdens de opleiding leer je alles over moderne constructies van machines, mechanische en elektrische aandrijvingen en automatisering. Je ontwerpt, maakt, programmeert en onderhoudt ‘zelfdenkende’ apparatuur en industriële processen, zoals robots en medische apparatuur. 

Je krijgt les in besturingstechniek, elektrotechniek en elektronica. Jij leert mechatronische producten vakkundig te testen, eventuele storingen te verhelpen en onderhoud te plegen. Je leert complexe problemen op te lossen en in een team te werken. Daarnaast leer je minder ervaren collega’s aan te sturen en zie je erop toe dat de taken goed worden uitgevoerd.

Studenten van de opleiding technicus engineering mechatronica werken aan de tofste projecten! Voorbeelden van eerder uitgevoerde projecten zijn: de ontwikkeling van een industriële wasmachine voor het reinigen van verpakkingsmiddelen, het ontwerpen en installeren van een robot voor het plaatsen en oppakken van verschillende snacks en het ontwerpen en bouwen van een racesimulator.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Middenkader engineering BOL

Jouw carrière na opleiding technicus engineering mechatronica

Met een diploma van de opleiding technicus engineering mechatronica sta jij binnen de kortste keren te sleutelen aan apparaten in een hightech omgeving. Bijvoorbeeld bij een metaalbedrijf in de machine-, levensmiddelen- en verpakkingsindustrie of apparatenbouw. Je werkt aan apparaten en machines die zijn opgebouwd uit mechanische, elektrische en elektronische onderdelen. 

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor een technicus engineer. Maar laat je daardoor niet uit het veld slaan! Als je nog niet precies weet wat bij jou past, krijg je tijdens de opleiding mogelijkheden om kennis te maken met verschillende branches en werkzaamheden.

Doorleren na je smart industry opleiding (technicus engineering)

Met je diploma technicus engineering niveau 4 met specialisatie mechatronicus heb jij veel baankansen. Ben je nog niet uitgeleerd? Studeer dan verder met een hbo-opleiding engineering. Of breid je vakspecifieke kennis verder uit met een mbo+ opleiding.

Waarom de opleiding technicus engineering mechatronica op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ Kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer   ✓ Fijne mix van theorie en praktijk

✓ Leer een vak waar de maatschappij om vraagt    ✓ Groot netwerk in bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als technicus engineering?

Schrijf je in voor de opleiding technicus engineering mechatronica op het Technova College:

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding technicus engineering mechatronica het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons een mail met jouw vraag.

steljevraag@technovacollege.nl