Medewerker Fotografie BOL - Ede

Medewerker Fotografie (BOL) - Ede

Iets voor jou?

Fotograferen vind je fantastisch. Je werkt graag samen, bent klantvriendelijk en flexibel, je bent behulpzaam en kunt goed luisteren.

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze opleiding. Deze opleiding heeft het maximaal aantal aanmeldingen bereikt. ​

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding in Ede geldt dat er in 2019 - 2020 een beperkt aantal - namelijk 36 -  opleidingsplaatsen beschikbaar zijn. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen bij de opleiding en beroepsbeeld.

De opleiding Medewerker Fotografie

Met fotografie kun je alle kanten op. Tijdens deze opleiding leer je voor assistent fotograaf en medewerker fotografie. Je maakt uitgebreid kennis met de veelzijdige wereld van de fotografie en voor een groot deel gebeurt dat in de praktijk. In het eerste jaar volg je theorieblokken waarin je aan je eigen leertaken werkt. Daarnaast ga je tien weken op stage. In het tweede jaar ga je twee periodes op stage. Ook werk je in dat jaar aan de voorbereiding van je eindopdracht en aan een portfolio waarmee je laat zien wat je in je mars hebt.

Je wordt opgeleid tot de assistent waar iedere fotograaf naar op zoek is. Je leert werken met de nieuwste apparatuur. Je raakt bedreven in het bewerken van beelden, leert hoe je een opnameset moet inrichten en hoe je het licht meet. Naast de technische vaardigheden, kom je alles te weten over het verkopen van fotoapparatuur in een winkel. Je volgt algemene vakken, waaronder Nederlands, Engels, communicatie en rekenen.

Jouw carrière

Jij kunt als assistent aan de slag in de studio van een fotograaf en leert de fijne kneepjes van het vak in de praktijk. Ook kun je gaan werken in een winkel voor fotografie- en videoartikelen.

Bijsluiter