Medewerker Fotografie BOL - Ede

Medewerker fotografie (BOL) - Ede

Aanmelden

Fotograferen vind je fantastisch. Je werkt graag samen, bent klantvriendelijk, flexibel, behulpzaam en kunt goed luisteren. Dan ben jij een toekomstig medewerker fotografie. Hiermee kun je namelijk alle kanten op: je leert werken met de nieuwste apparatuur, hoe je beelden moet bewerken, hoe je een opnameset inricht en het licht meet. En nog veel meer natuurlijk.

Je bent geknipt voor deze opleiding als je:

✓ creatief en praktisch ingesteld bent;

✓ graag met beeld werkt;

✓ goed kunt organiseren en plannen;

✓ graag ondersteunend werkt.

Over de opleiding medewerker fotografie

Met fotografie kun je alle kanten op. Tijdens deze opleiding leer je voor assistent fotograaf en medewerker fotografie. Je maakt uitgebreid kennis met de veelzijdige wereld van de fotografie en voor een groot deel gebeurt dat in de praktijk. In het eerste jaar volg je theorie blokken waarin je aan je eigen leertaken werkt. Daarnaast ga je tien weken op stage. In het tweede jaar ga je twee periodes op stage. Ook werk je in dat jaar aan de voorbereiding van je eindopdracht en aan een portfolio waarmee je laat zien wat je in je mars hebt.

Je wordt opgeleid tot de assistent waar iedere fotograaf naar op zoek is. Je leert werken met de nieuwste apparatuur. Je raakt bedreven in het bewerken van beelden, leert hoe je een opnameset moet inrichten en hoe je het licht meet. Naast de technische vaardigheden, kom je alles te weten over het verkopen van fotoapparatuur in een winkel. Je volgt algemene vakken, waaronder Nederlands, Engels, communicatie en rekenen.

Jouw carrière als medewerker fotografie 

Jij kunt als medewerker fotografie aan de slag in de studio van een fotograaf en leert de fijne kneepjes van het vak in de praktijk. Ook kun je gaan werken in een winkel of webshop voor fotografie- en videoartikelen.

Waarom deze opleiding op het Technova College volgen? 

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2023-2024 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 36 (2 x 18). Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen, een beperkte opleidingscapaciteit en de arbeidsmarkt. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren we een wachtlijst van 36 plaatsen.

Aanmelden voor de opleiding medewerker fotografie 

Is deze opleiding op jouw lijf geschreven? Je vindt hier alles over de aanmeldprocedure bij het Technova College.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers AV-productie BOL

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@technovacollege.nl.

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.